Tandemlaboratoriet

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Tandemlaboratoriet är en nationell forskningsinfrastruktur vid Uppsala Universitet som arbetar med tillämpning och utveckling av avancerade metoder för materialkaraktärisering med hjälp av snabba joner. En stor verksamhetsgren inom tandemlaboratoriet är avancerat radiometri och isotopanalys med bl.a. kol-14 metoden för åldersbestämning av olika föremål. I utrustningen ingår totalt 4 acceleratorer såväl ett flertal jonkällor och många olika experimentella mätstationer med avancerad detektorutrustning och komplex elektronik för analys och datahantering. Utöver detta så finns det omfattande laborationslokaler för provpreparation.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Den sökande ska, i samarbete med övriga anställda vara främst verksam inom provpreparation och ta ansvar för drift, underhåll, planering, dokumentation och kvalitetskontroll av teknisk utrustning och experiment. Utrustning inkluderar ultrahögvakuumsystem, högspänningsapparaturer och styrelektronik. Vissa administrativa uppgifter i samband med dokumentation och arkivering tillkommer.

Specifika arbetsuppgifter:

Kemisk preparation av olika provmaterial för datering med 14C-metoden.

Drift, installation och testning av relevant forskningsutrustning med fokus på isotopanalys.

Drift, underhåll och utveckling av vakuum-, samt elektrisk och elektronisk utrustning.

Hantering av kryogeniska medier.

Laddning av prover i jonkällahållare för körning i acceleratorn.

Rutinmässig laboratoriehantering av glasvaror m.m.

Administrativa uppgifter för dokumentation av laborationsprocesser.

Hantering av arkiverad material samt tillhörande dokumentation

Kvalifikationskrav
Högskoleingenjörsexamen i teknik, fysik, kemiteknik eller motsvarande arbetserfarenhet inom relevant ämnesområde. God muntlig och skriftlig färdighet i engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Vi söker kvalificerade och motiverade kandidater med stort intresse att stödja akademisk forskning. Kunskap och erfarenhet med mekanikarbete samt kvalitetskontroll är meriterande. Vi utgår från att du vill ta ansvar, kan driva flera aktiviteter samtidigt, är innovativ och har ett genuint intresse för teknik. Vi förväntar oss förmåga att ta egna initiativ och att arbeta både självständigt och i grupp.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Daniel Primetzhofer, e-post: daniel.primetzhofer@physics.uu.se, tel 018-471 3040.)

Välkommen med din ansökan senast den 30 november 2022, UFV-PA 2022/3860.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-11-14
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/3860
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-10-18
Sista ansökningsdag 2022-11-30

Tilbage til Ledige stillinger