Institutionen för lingvistik och filologi

Institutionen för lingvistik och filologi bedriver forskning och utbildning i ett antal olika språk och språkrelaterade ämnen och utgör en internationell miljö. Institutionens verksamhet täcker många av de klassiska och samtida språken och kulturerna i stora områden av Europa, Asien och Afrika, samt datorlingvistik och lingvistik. Utbildning erbjuds på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet

Arbetsuppgifter
I anställningen ingår undervisning inkl. kursansvar och examination, utvecklingsarbete och administrativt arbete. Undervisningen avser undervisning på campus och distans i arabiska, huvudsakligen modern standardarabiska. Utvecklingsarbetet avser utveckling av kursmoment inom aktuella kurser. Det administrativa arbetet innefattar administration av kurserna, kontakter med studenter samt aktivt deltagande i arbetet i ämneskollegiet i semitiska språk. I arbetsuppgifterna ingår också att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och samhällsutvecklingen i övrigt samt att aktivt bidra till såväl institutionens som universitetets utveckling.

Kvalifikationskrav
För anställningen krävs lägst kandidatexamen i semitiska språk med ämnesfördjupning i arabiska, eller motsvarande fördjupning i arabiska, högskolepedagogisk utbildning om minst tio veckor eller motsvarande kunskaper samt visad pedagogisk skicklighet och den förmåga i övrigt som behövs för att fullgöra anställningen väl. Om det föreligger särskilda skäl kan den högskolepedagogiska utbildningen genomföras under anställningen. Förmåga att undervisa på svenska är ett krav.

Meriterande i övrigt
Dokumenterad erfarenhet av undervisning och administrativt arbete inom det aktuella ämnesområdet (arabiska). Noggrannhet och god samarbetsförmåga samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Dokumenterad erfarenhet av undervisning i ytterligare semitiska språk som undervisas vid institutionen (arameiska/syriska, hebreiska eller akkadiska) är meriterande.

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en helhetsbedömning av kompetens och pedagogisk skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter och bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Ansökningsförfarande
Fullständig ansökan ska inges via Uppsala universitets rekryteringssystem och omfatta:

  • Ansökningsbrev
  • Curriculum Vitae (CV).
  • Redovisning av pedagogiska meriter och undervisningserfarenhet.
  • Redovisning av övriga meriter.
  • Vetenskapliga och pedagogiska arbeten som åberopas.

Om anställningen
Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse. Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2023-12-31. Anställningens omfattning 60 %. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Prefekt Hans Svensson (hans.svensson@lingfil.uu.se, 018 – 471 1448).

Välkommen med din ansökan senast den 8 december, UFV-PA 2022/3270

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2023-01-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/3270
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-15
Sista ansökningsdag 2022-12-08

Tillbaka till lediga jobb