Uppsala universitet, Institutionen för elektroteknik

Elektrifiering och digitalisering tillhör framtidens största områden för omställning till hållbara samhällen. Institutionen för elektroteknik bedriver framgångsrik forskning och utbildning inom dessa områden – däribland förnybara energikällor och elfordon, industriell IoT, 5G kommunikation och trådlösa sensornät men även smarta elektroniska sensorer och medicinska system. Institutionen för elektroteknik är en internationell miljö med ca 130 medarbetare som bidrar till viktiga tekniska energi- och hälsoutmaningar vid Ångströmlaboratoriet.

Tjänsten kommer att vara placerad vid avdelningen för Fasta tillståndets Elektronik, institutionen för Elektroteknik. Heltid, 100%, ett år med möjlighet till förlängning, tillgång så snart som möjligt.

Forskningsgrupp
The group Microwaves in Medical Engineering (MMG) är en ledande forskargrupp med fokus på utveckling av kommunikation inom kroppen med hög bandbredd, fysiologiska sensorer och system för övervakning / diagnos och behandling av olika sjukdomstillstånd hos människor. MMG samordnar EU H202 FET-Open Grant B-CRATOS på hjärndatorgränssnittet och utvecklar hög bandbredd med låg latens tvåvägs fett intra-kroppskommunikation (Fat-IBC) som involverar motoriska och somatoriska hjärnbarkar samt biomekaniska extremiteter.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Forskningsarbetet kommer huvudsakligen att vara inriktat på på design och implementering av biomekaniska extremiteter med hjälp av fettintra kroppskommunikation (Fat-IBC) gränssnitt och formulering av fantommodeller med ultrabredband för Intra Body Microwave Communication and Sensing. Karakterisering av material som ska implementeras under utvecklingsfasen för bionisk protes. Utveckling av nya kompositmaterial med olika primitivitetstyp och morfologi för att efterlikna människokroppen är en viktig uppgift relaterad till positionen. Genomförande av simulering och experimentell studie för att analysera fettkanalkommunikationsdrivna mekatroniska extremiteter för att utveckla smart protes för att möjliggöra amputerade.

Kvalifikationskrav
Har genomfört minst 260 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå i elektroteknik, fysik eller likvärdig, samt dokumenterad erfarenhet inom forskning i biomekatronik, mikrovågsfantomer, fett-intra-kroppskommunikation och tillhörande komponenter. Vi kräver god kunskap om olika mikrovågsystem och komponenter, från simulerings- och designmetoder till implementeringsmetoder och olika hårdvaruarkitekturer för databehandling. För instrument- och hårdvarukontroll kräver vi erfarenhet av t.ex. LabView och Matlab och på några av följande arkitekturer: VLSI, FPGA, ARM7, Philips 89v51rd2, 8051, 8086, Xilinx CPLD, Beagle Board xM Rev C.

Vi kräver mycket goda kunskaper i engelsk skrift.

Personliga egenskaper som en stark motivation för kvalitetsförbättring och prestanda och förmågan att leda och driva forskningsprojekt medan de interagerar med andra forskare och studenter är mycket viktiga. Sökande måste vara målmedveten, strukturerad och kunna arbeta effektivt både individuellt och i grupp.

Meriterande i övrigt
Erfarenhet av CAD-verktyg uppskattas såväl som erfarenhet av några av följande: 3DPrinting, AWR Mikrovågskontor (och relaterade produkter), Ansoft HFSS, ADS Agilent, Sonnet Lite, Antenna Magus, AppCad, OrCAD, Real Time Design Tool, Eagle PCB Design , CADENCE Virtuoso, Synopsys och Smith Tool.

Ansökan
Ansökan ska innehålla en beskrivning av tidigare forskningserfarenhet, CV, publikationslista, exemplar av examensbevis och andra relevanta dokument. Vi skulle vilja att du ska tillhandahålla referensinformation eller bifoga ett rekommendationsbrev.

Om anställningen 
Tidsbegränsad, 1 år. Omfattningen är 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Prof. Robin Augustine, Robin Augustine@Angstrom.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 1 februari 2022, UFV-PA 2022/119.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/119
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-01-18
Sista ansökningsdag 2022-02-01

Tillbaka till lediga jobb