Uppsala universitet, Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologi (IMBIM) vid Uppsala Universitet utgör en bred internationell miljö för forskning och undervisning. Institutionens forskning bedrivs inom tre samverkande och delvis integrerade sektioner; cancer, infektioner och försvar samt genetik och genomik. En närmare beskrivning finns på http://www.imbim.uu.se/forskningsomraden/.

Arbetsbeskrivning: Den anställde ska delta i molekylärgenetiska studier på husdjur, vilda arter och människa. Arbetet innebär utförande av en rad biokemiska och molekylärgenetiska analyser. Personen kommer även vara delaktig i vissa pågående in vivo-försök. Viss undervisning kan ingå.

Kvalifikationskrav: Masterexamen inom biologi eller motsvarande. Mycket god erfarenhet av molekylärgenetiskt arbete i synnerhet preparation av högmolekylärt DNA, olika PCR-baserade metoder, preparation av prover för DNA sekvensering. Då kandidaten kommer vara delaktig i flera storskaliga projekt med många prover krävs mycket god organisatorisk förmåga, flexibilitet och förmåga att hantera arbetstoppar. Kommunikations- och samarbetsförmåga krävs då arbetet innebär mycket interaktion med övriga nationella och internationella gruppmedlemmar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom flexibilitet, förmåga att arbeta självständigt och att kunna ta egna initiativ. Mycket god muntlig och skriftlig färdighet i engelska krävs.

Meriterande/önskvärt: Erfarenhet av kvantitativ PCR, digital PCR och liknande metoder är meriterande.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2020-06-01 dock längst t.o.m. 2020-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Leif Andersson, leif.andersson@imbim.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 16 april 2020, UFV-PA 2020/1189.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/1189
Facklig företrädare
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
Publicerat 2020-04-02
Sista ansökningsdag 2020-04-16

Tilbage til Ledige stillinger