Uppsala universitet, Institutionen för cell- och molekylärbiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Institutionen för Cell och Molekylärbiologi vid Uppsala universitet är en av de mest internationella, tvärvetenskapliga och framgångsrika forskningsavdelningarna inom molekylär biovetenskap i Europa.

Tjänsten är placerad i Sebastians Deindls forskargrupp. Vi erbjuder en stimulerande tvärvetenskaplig miljö där du kommer att arbeta nära experter inom biofysik, biokemi, struktur och molekylärbiologi. Den gemensamma uppgiften är att undersöka de molekylära mekanismerna för proteinmaskiner i regleringen av genuttryck med hjälp av ett mycket tvärvetenskapligt förhållningssätt som kombinerar avancerad fluorescensavbildning av enskilda molekyler med en rad biofysiska, strukturella och biokemiska tekniker. För mer information om forskningen i Deindl-gruppen är du välkommen att besöka 
http://deindl-lab.com.

Arbetsuppgifter: Som anställd forskare i detta projekt kommer du undersöka mekanismerna för kromatin-associerade komplex med hjälp av metoder för singel-molekyl-avbildning, tillsammans med kompletterande biofysiska och biokemiska tekniker. Fokus ligger på att utveckla nya metoder för avbildning med singel-molekyl-FRET-mikroskopi. Detta för att skapa insikt i dynamiken och mekanismerna av kromatinremodellerare och andra proteinmaskiner vid regleringen av genuttryck.

Kvalifikationskrav: Vi söker en kandidat som har en stark passion för vetenskaplig problemlösning och kvantitativ utforskning av grundläggande biologiska frågor med hjälp av biofysiska metoder. Du har dokumenterad erfarenhet av singelmolekyl-biofysik och avancerad fluorescensmikroskopi (t.ex. singel-molekyl-FRET). Du ska ha doktorsexamen inom ett relevant ämnesområde, så som experimentell fysik, biofysik, fysikalisk kemi eller annat närbesläktat område som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. Erfarenhet av programmering och dataanalys med MatLab är nödvändigt. Utmärkta kunskaper i engelska är en förutsättning, då tjänsten är placerad i en internationell miljö. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper så som god samarbetsförmåga och en motiverad personlighet med stort intresse för grundforskning.

 Önskvärt/meriterande i övrigt:

  • Erfarenhet av elektroteknik och hårdvaruintegration.
  • Erfarenhet av att designa och bygga optiska system.

 Din ansökan ska innehålla:

  • CV inklusive beskrivning av relevant kompetens och publikationslista.
  • Kopia av officiella akademiska betyg.
  • Namn, e-postadresser och telefonnummer till två referenspersoner.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning om 24 månader.

Anställningens omfattning: Heltid, 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Martha Schattenhofer martha.schattenhofer@icm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 14:e maj 2020, UFV-PA 2020/979.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/979
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-19
Sista ansökningsdag 2020-05-14

Tilbage til Ledige stillinger