Uppsala universitet, Institutionen för läkemedelskemi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter: Som kommunikatör arbetar du med information och kommunikation knuten till verksamheten, vilket innefattar både övergripande arbete inom fakulteten, dess tre institutioner, samt några centrumbildningar och gentemot universitetets centrala funktioner och omvärlden. Huvuduppgiften är att öka fakultetens synlighet genom att informera och kommunicera verksamheter och händelser till externa och interna målgrupper.

Du kommer att vara ansvarig för institutionernas interna och externa webbplatser, och arbeta med text, bild och film för att sprida och popularisera fakultetens forskning. I samarbete med fakultetens och institutionernas ledning, forskare och övrig personal kommer du att producera såväl egna texter som att bearbeta andras texter för publicering på svenska och engelska. Du ansvarar för att upprätthålla fakultetens informations- och kommunikationspolicy, utforma interna informationsutskick samt att stödja prefekterna i kommunikationsfrågor och att avropa kommunikationstjänster som upphandlats centralt. Du följer också omvärldshändelser inom området och länkar informationen inåt i organisationen, samt bevakar behoven av utåtriktade aktiviteter.

Till detta kan även andra arbetsuppgifter förekomma, som exempelvis att skriva nyhetsbrev om fakultetens eller institutionernas verksamhet, att arbeta med budskapsformulering, eller att vara stödjande i olika kommunikationsprocesser. Det finns möjlighet att själv påverka och bidra till utveckling av arbetsuppgifterna.

Din profil: Du är en idérik och kreativ person med genuint intresse för kommunikation och anses av andra vara duktig på att samarbeta med kollegor och uppdragsgivare. Du får saker gjorda, har lätt för att ta kontakt med människor, att bygga och upprätthålla nätverk samt att kommunicera med varierande målgrupper i olika typer av sammanhang.

Kvalifikationskrav: Du har dokumenterad erfarenhet av att professionellt arbeta med webbkommunikation, sociala medier och digital marknadsföring. Du har mycket god språkkänsla och dokumenterad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska, på olika stilnivåer och till olika målgrupper. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och förutsätter en mycket god samarbetsförmåga, stark inre drivkraft samt ett strukturerat och självständigt arbetssätt.

För att lyckas i arbetet behövs en god förståelse för fakultetens kärnverksamheter: undervisning och forskning, samt ett intresse för nyhetsbevakning och interaktion med det omgivande samhället. Erfarenhet av arbete med kommunikation inom universitet/högskola och/eller kunskap om Uppsala universitetets organisation är meriterande.

Du har en akademisk examen inom t.ex. marknadsföring eller medie- och kommunikationsvetenskap alternativt en farmaceutisk/naturvetenskaplig examen kombinerat med motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer vara likvärdiga.

Meriterande: Forskarexamen inom relevant område är meriterande.

Kvalifikationskrav, personliga egenskaper och övriga meriter ska styrkas med referenser och arbetsprover.

Arbetsförhållanden: Tjänsten omfattar heltid och sträcker sig över 2 år, med eventuell möjlighet till förlängning.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 2 år, med eventuell möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: prefekt Anders Karlén, anders.karlen@ilk.uu.se, 018-471 4293. 

Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2020, UFV-PA 2020/348.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller efter överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/348
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-02-07
Sista ansökningsdag 2020-02-28

Tilbage til Ledige stillinger