Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan. 

Arbetsuppgifter: Arbetet består i att vidareutveckla en strategi för att i tumörer finna mutationer som finns i de sekvenser som reglerar genaktivitet, som promotorer och enhancers. Mutationer kan både förstöra och skapa bindningsställen för transkriptionsfaktorer så de nya informatiska metoderna ska täcka båda alternativen. De nya metoderna ska sen tillämpas på existerande storskalig information om mutationer i cancer. I arbetet ingår också att analysera bestämningar av proteinnivåer med mass-spektrometri i en rad metaboliska vävnader. Resultaten av dessa analyser ska sen integreras med befintliga data genererade med storskaliga analyser av genomik och metabolomik

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen i bioinformatik med inriktning mot genomik, metabolism och cancer. Grundutbildning i datavetenskap utgör en lämplig bas.Erfarenhet av analyser som ingår i arbetsuppgifterna utgör en värdefull merit. Arbetet sker i nära samarbete med doktorander och forskare i flera forskargrupper så god förmåga att samarbeta och bidra till handledning (max 20 %) av doktorander utgör en viktig egenskap.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-03-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2021-02-28 med möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Claes Wadelius, claes.wadelius@igp.uu.se, 018-471 4076. 

Välkommen med din ansökan senast den 23 januari 2020, UFV-PA 2019/4614.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-03-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4614
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-01-08
Sista ansökningsdag 2020-01-23

Tillbaka till lediga jobb