Uppsala universitet, Historiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Historiska institutionen ingår i den historisk-filosofiska fakulteten och har i dag ca 75 medarbetare och omsätter omkring 60 miljoner kronor. Vid institutionen bedrivs forskning samt utbildning på grund och avancerad nivå och forskarutbildning. Hugo Valentin-centrum är en tvärvetenskaplig enhet vid Historiska institutionen med en egen styrelse. Ett tiotal forskare finns vid Hugo Valentin-centrum.

Läs mer om oss på http://www.hist.uu.se/ och på http://www.valentin.uu.se/

Arbetsuppgifter: Arbetet utförs inom det av Riksbankens Jubileumsfond finansierade projektet “Databasen Gender and Work [GaW]: en infrastruktur för frågor om arbete, vardagsliv och genus i det förflutna". Du ska läsa och renskriva handskrivet källmaterial från 1700- och 1800-talet (domböcker, mantalslängder, kyrkobokföringsmaterial, suppliker), analysera materialet och registrera det i databasen GaW; annotera handskrivet material med hjälp av digitala verktyg; göra kvalitets- och konsekvenskontroller i materialet; göra litteratursökningar; medverka i seminarie- och workshopaktiviteter; medverka i författande av vetenskapliga rapporter; utföra övrigt kontorsarbete som arbetsledaren anvisar.

Kvalifikationskrav: Akademisk grundexamen i historia eller annat humanistiskt ämne. För att komma i fråga för anställningen måste den sökande ha mycket goda kunskaper i att läsa icke-strukturerad svensk text skriven med sjutton- och artonhundratalshandstil.  God samarbetsförmåga är en förutsättning för anställning.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Det är meriterande att kunna använda dataprogram som till exempel WORD och EXCEL, liksom att ha erfarenhet av GaW-projektets verb-orienterade metod. God förmåga att uttrycka sig i skrift på svenska och engelska är också  meriterande. 

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-01-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform:  Tidsbegränsad anställning 12 månader.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Maria Ågren, maria.agren@hist.uu.se, 018-471 1535 eller forskningsledare Jonas Lindström, konas.lindstrom@hist.uu.se, 018-471 1559. 

Välkommen med din ansökan senast den 9 december 2019, UFV-PA 2019/4081.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4081
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-25
Sista ansökningsdag 2019-12-09

Tilbage til Ledige stillinger