Uppsala universitet, Institutionen för farmaceutisk biovetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap har 140 anställda samt ett flertal gästforskare och stipendiater. Institutionen har tolv forskargrupper/forskningsområden med en gemensam administration och vi bedriver forskning och undervisning inom farmaceutisk cellbiologi och bioteknologi/biokemi/immunonkologi/proteinläkemedelsdesign, farmakologi, läkemedels- och drogberoende, farmakoterapi, farmakokinetik, farmakometri, klinisk farmaci, bioinformatik, avbildande masspektrometri, molekylär neurofarmakologi, immunologi, biologiska läkemedel/bioteknologi samt toxikologi och läkemedelssäkerhet. Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på www.farmbio.uu.se.

Arbetsuppgifter: Det övergripande målet forskartjänsten att bidra till NEUROTWIN-initiativet, där huvudfokus är att återupprätta Bogomoletz Institutet för Fysiologi, Ukraina som ett internationellt centrum för excellens inom cellulär och molekylär neurovetenskap. Forskaren ska delta i kunskapsöverföring och stimulera till utbyte av erfarenheter mellan Bogomoletz Institutet för Fysiologi, Ukraina och Uppsala universitet, Sverige. Forskaren kommer mer specifikt att delta i kvalitetsförbättrande åtgärder som ska stärka den vetenskapliga produktionen vid Bogomoletz Institutet av Fysiologi, detta genom att kontinuerlig utbildning av forskare i vetenskaplig metodik och akademiskt skrivande. Huvudarbetsorten är Uppsala universitet, inst f farmaceutisk biovetenskap

Kvalifikationer: Behörig att anställas som forskare är den som avlagt doktorsexamen (PhD) inom området farmaci, medicin eller angränsande område, eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom de angivna områdena. Anställningen kräver gedigen erfarenhet (och skicklighet) i tekniker som är relevanta för forskningsfältet i neurovetenskap, inkluderande human genomik, vävnadsanalys av postmortem hjärnor med immunofluoroscens, in situ-hybridisering med RNAScope-teknik och ddPCR. Vidare värdesätts samarbetsförmåga, stabilitet och att personen är prestationsorienterad samt strukturerad och analytisk.

Meriterande: Grundläggande kunskaper i ukrainska är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2020-01-01.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till 2020-12-31, med eventuell möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 80 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Mathias Hallberg, tel 018-471 4141, e-post Mathias.Hallberg@farmbio.uu.se.

För frågor runt anställningen: administrativ samordnare Marina Rönngren tel 018-4714301, e-post marina.ronngren@farmbio.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 4 december 2019, UFV-PA 2019/3761.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3761
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-22
Sista ansökningsdag 2019-12-04

Tilbage til Ledige stillinger