Uppsala universitet, Institutionen för farmaceutisk biovetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap har 140 anställda samt ett flertal gästforskare och stipendiater. Institutionen har tolv forskargrupper/forskningsområden med en gemensam administration och vi bedriver forskning och undervisning inom farmaceutisk cellbiologi och bioteknologi/biokemi/immunonkologi/proteinläkemedelsdesign, farmakologi, läkemedels- och drogberoende, farmakoterapi, farmakokinetik, farmakometri, klinisk farmaci, bioinformatik, avbildande massspektrometri, molekylär neurofarmakologi, immunologi, biologiska läkemedel/bioteknologi samt toxikologi och läkemedelssäkerhet. Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på www.farmbio.uu.se

Arbetsuppgifter: Forskargruppen har utvecklat flera mikroskopibaserade metoder för visualisering av proteininteraktioner, t e x PLA och proxHCR. En ny metod som kallas Molboolean håller nu på att utvecklas i gruppen. Postdoktorn ska utveckla metoden Molboolean, för detektion av fria och komplexbundna proteiner i celler och vävnad. Arbetet kommer att innebära konjugering av DNA till antikroppar, designa oligosekvenser för metoden och att opimera färgningsbetingelser.

Kvalifikationer: Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen (PhD) inom farmaceutiskt, medicinskt, molekylärbiologi eller angränsande område eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom angivna områden, och som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer etc. Dokumenterad erfarenhet av metodutveckling, alternativt omfattande erfarenhet av mikroskopi krävs för tjänsten.

Meriterande i övrigt: Erfarenhet av framtagning av antikroppar eller utvecklandet av antikroppsbaserade metoder är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Omgående

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i 2 år.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: professor Ola Söderberg  tel 018-471 4529, e-post ola.soderberg@farmbio.uu.se

Upplysningar om anställningen lämnas av: administrativ samordnare Marina Rönngren tel 018-4714301 e-post marina.ronngren@farmbio.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 16 december 2019, UFV-PA 2019/3774

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3774
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-21
Sista ansökningsdag 2019-12-11

Tilbage til Ledige stillinger