Uppsala universitet, Sociologiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Sociologiska institutionen vid Uppsala universitet grundades 1947 och är den äldsta sociologiska institutionen i Sverige. Institutionen erbjuder grund- och forskarutbildning i sociologi. Grundutbildning ges även i socialpsykologi, sociologi med inriktning mot arbete, organisation och personal, samt – inom centrum för socialt arbete socionomprogrammet och socialt arbete.

Arbetsuppgifter: I anställningen ingår undervisning och examination främst inom grundnivå, samt forskning och administration. Till undervisning räknas kursansvar, kursadministration och handledning. Till arbetsuppgifterna hör också att aktivt ansöka om externa forskningsmedel och att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för lärarens arbete vid universitetet.

Behörighetskrav: Behörig att anställas som universitetslektor är den som har avlagt doktorsexamen i Sociologi eller har motsvarande vetenskapliga kompetens, visat pedagogisk skicklighet och har dokumentation av de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl. Sådana personliga egenskaper är här flexibilitet, ansvarstagande och förmåga att leda stora arbetslag och kurser. För behörighet krävs god dokumenterad förmåga att undervisa och uttrycka sig skriftligt på svenska.

Bedömningsgrunder: Vid urval bland behöriga sökande kommer vikt att fästas vid pedagogisk och vetenskaplig skicklighet i lika mån. Vid sidan av god och bred förankring i sociologi är det meriterande att ha undervisat inom flera samhällsvetenskapliga discipliner.

Ansökningsförfarande: Ansökan ska innehålla kopia av doktorsexamensbevis med datum, namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner, dokumenterad undervisningserfarenhet och meritförteckning med publikationslista. Dokumentationen av de pedagogiska meriterna ska innehålla intyg och kvalitativa omdömen från studierektor/motsv.

Instruktioner för utformningen av ansökan finns på fakultetens hemsida, se följande länk: https://mp.uu.se/documents/432512/34571377/lektornetworkver2.pdf/d04fe55b-5797-4f71-b35d-9ba659e25b7b

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning. 

Tillträde: 2020-01-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Vikariat, 1 år. 

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Studierektor Katharina Wesolowski katharina.wesolowski@soc.uu.se, telefon: 018-471 15 07.  

Välkommen med din ansökan senast den 11 december 2019, UFV-PA 2019/3925.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas.
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3925
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-20
Sista ansökningsdag 2019-12-11

Tilbage til Ledige stillinger