Uppsala universitet, Juridiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Juridiska fakulteten i Uppsala är Nordens äldsta juridiska fakultet och fanns redan när universitet grundades år 1477. Här finns en utbyggd och väl ansedd grundutbildning och forskarutbildning. Vid fakulteten finns Juridiska institutionen, där ca: 200 personer har sin anställning.

Arbetsuppgifter: I anställningen ingår undervisning (inklusive handledning och examination) på juristprogrammets Terminskurs 1 samt kursutveckling och viss administration. De ämnesområden som ingår i Terminskurs 1 är konstitutionell rätt, även komparativ, med fokus på svensk statsrätt, EU-rätt samt EKMR-rätt och juridisk metodlära. Till arbetsuppgifterna hör att följa utvecklingen inom dessa ämnesområden.

Utöver undervisning på juristprogrammets Terminskurs 1 kan medverkan bli aktuell vid universitetets uppdragsutbildning i kurser innefattande konstitutionell rätt (enligt beskrivning ovan), riktad mot exempelvis anställda inom statlig förvaltning.

Kvalifikationer: Juristexamen. Administrativ skicklighet genom förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt samt genom förmåga att ange och hålla tidsramar. Arbetet sker i hög grad i lärarlag som arbetar tillsammans under hela terminen och vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet inklusive förmåga att samarbeta. Tidigare erfarenhet av undervisning inom de ämnesområden som ingår i Terminskurs 1 samt erfarenhet av forskning är meriterande. Det är nödvändigt att kunna genomföra undervisning på svenska.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2020-01-01.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 6 månader, med möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Kursföreståndare Patrik Bremdal e-post: Patrik.Bremdal@jur.uu.se tel. 018-471 7991  eller Moa Kindström Dahlin e-post: moa.k.dahlin@jur.uu.se tel. 018-471 74 27.

Välkommen med din ansökan senast den 4 december 2019, UFV-PA 2019/3870.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3870
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-20
Sista ansökningsdag 2019-12-04

Tilbage til Ledige stillinger