Uppsala universitet, Institutionen för ekologi och genetik

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för ekologi och genetik utlyser en forskartjänst i fågelmalaria till programmet för zooekologi.

Institutionen för ekologi och genetik är en internationell miljö med drygt 200 medarbetare. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning i skärningspunkten mellan ekologi, evolution och genomik. Se vidare www.ieg.uu.se.

Projektbeskrivning: Syftet med projektet är att använda fågelmalaria som modell för att studera den kemiska ekologin bakom spridningen av vektorburna sjukdomar. En kombination av experiment på födosöksbeteende hos vektorer och RNAseq kommer att användas för att avslöja den genetiska basen för variation i vektorers svar på olika luktprofiler. Resultaten kommer att vara användbara för att förutsäga spridning av vektorsburna sjukdomar.

Arbetsuppgifter: Analyser och publicera redan tillgängliga data, utföra experiment i fält och delta aktivt i utvecklandet av projektet.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom ekologi eller evolutionsbiologi. Tidigare erfarenheter av att analysera genomik data är ett kvalifikationskrav. Vid urval bland behöriga sökande kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig skicklighet. Vid bedömning av vetenskapliga meriter kommer speciellt erfarenhet av att utföra experiment under fältförhållanden att vägas högt. Kandidaten ska ha mycket bra förmåga att uttrycka sig på engelska, i såväl tal som i skrift.

Meriterande: Tidigare erfarenheter av fältarbete med fåglar är meriterande.

Instruktioner för ansökan: Ansökan ska innehålla 1) ett brev som beskriver dig själv, dina forskningsintressen och varför du vill ha tjänsten, 2) ditt CV, 3) en kort beskrivning av din utbildning, 4) en kopia av din doktorandexamen och dina betyg, samt en kopia på din doktorsavhandling 5) namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner (e-postadress och telefonnummer), 6) relevanta publikationer. Ansökan bör skrivas på engelska.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-01-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Anställningen är en tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-12-31 

Anställningens omfattning: 100 % 

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor, Anna Qvarnström, anna.qvarnstrom@ebc.uu.se, +46 18 471 64 06.

Välkommen med din ansökan senast 13 december 2019, UFV-PA 2019/3840.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast efter överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3840
Facklig företrädare
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-18
Sista ansökningsdag 2019-12-13

Tilbage til Ledige stillinger