Uppsala universitet, matematiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Matematiska institutionen bedriver forskning, forskarutbildning och grundutbildning inom ett brett spektrum av matematik, tillämpad matematik och statistik. Antalet anställda är cirka 120. Institutionen har tre forskningsprogram: analys- och sannolikhetsteori, algebra och geometri, tillämpad matematik och statistik.

Matematiska institutionen befinner sig i en spännande utvecklingsfas och söker nu en administrativ chef. Tjänsten är nyinrättad och syftar till att utveckla det administrativa stödet för institutionen och prefekten.

Arbetsuppgifter: Du leder och fördelar arbetet för den administrativa stödfunktionen som för närvarande består av åtta medarbetare. Dessa arbetar i huvudsak inom områdena ekonomi, HR, studieadministration samt kommunikation.

Som administrativ chef är du direkt underställd institutionens prefekt och förväntas ge denne ett kvalificerat beslutsstöd. Du stödjer institutionsledningen i arbetet med verksamhetsplanering och uppföljning samt gör ekonomiska analyser i samarbete med institutionens ekonomifunktion. Du stödjer även prefekten i kontakten med programansvariga.

Du kommer att arbeta strategiskt med HR, ekonomi- och organisationsfrågor. Som administrativ chef ansvarar du för utveckling av arbetsformer och administrativa rutiner inom stödverksamheten. Du har personal- och budgetansvar för stödverksamheten och håller i löne- och utvecklingssamtal, planerar kompetensutvecklingsinsatser för den administrativa gruppen samt ansvarar för arbetsmiljöfrågor inom gruppen. Du trivs i en internationell miljö och du stimuleras av att arbeta med hela bredden av det administrativa arbetet samt att utveckla arbetssätt och processer.

Du ingår i institutionens ledningsgrupp och är adjungerad ledamot i institutionens styrelse. Du kommer att ha ett brett kontaktnät både internt och externt och fungerar som en länk till fakultet och universitetsförvaltning.

Kvalifikationskrav:

  • Du har en relevant akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande kompetens som vi bedömer som likvärdig.
  • Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
  • Eftersom verksamhetsplanering och ekonomi är centrala arbetsuppgifter är det viktigt att du behärskar ekonomiska analyser.
  • Du har flerårig erfarenhet som chef för en administrativ grupp med goda vitsord.
  • Förmåga att engagera och skapa en god arbetsmiljö.
  • Som person är du trygg och tydlig i ditt ledarskap, prestigelös och kommunikativ. Du är självgående, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har ett strukturerat arbetssätt. Vidare är du relationsskapande med god samarbetsförmåga, har helhetsperspektiv samt god förmåga att analysera och är lösningsfokuserad.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive Recruitment. Handlingar som inkommer till Uppsala universitet blir en allmän handling. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, välkommen att kontakta Erik Asp tfn 0733-523481 eller Solaleh Khorramshahi tfn 070-3603889.

Välkommen med din ansökan senast den 9 december 2019, UFV-PA 2019/3823.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3823
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-19
Sista ansökningsdag 2019-12-09

Tilbage til Ledige stillinger