Uppsala universitet, Kansliet för humaniora och samhällsvetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Områdeskansliet för humaniora och samhällsvetenskap med ca 40 anställda ingår i universitetsförvaltningen och ansvarar där för forsknings- och utbildningsplanering, ekonomisk och annan verksamhetsplanering samt uppföljning av verksamheten inom området. Vidare svarar kansliet för en omfattande rekrytering av lärarpersonal. Kansliet bereder beslut och ger service till områdesnämnden för humaniora och samhällsvetenskap och till teologiska, juridiska, historisk-filosofiska, språkvetenskapliga, samhällsvetenskapliga och utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnderna. Inom kansliets verksamhetsområde bedriver ett trettiotal institutioner forskning och utbildning med ca 2 000 anställda. Antalet studenter uppgår till ca 31 000 och den ekonomiska omslutningen uppgår till drygt två miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Arbetet som administrativ samordnare är serviceinriktat och innebär att bistå kanslichefen med kvalificerat administrativt stöd gällande kansliets verksamhet.

Arbetsuppgifterna innefattar ett brett spektrum av uppgifter. I arbetet ingår att samordna arbetsmiljö- och lokalfrågor och löpande personaladministration för kansliet, hantera engångsersättningar och reseersättningar till sakkunniga i rekryteringsärenden, administrativ handläggning till områdes- och fakultetsnämnderna, ansvara för anläggningsinventering, ha kontakt med andra enheter inom förvaltningen och andra myndigheter samt övriga administrativa uppgifter av kansliövergripande karaktär.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning inriktad på personal- och ekonomiadministration eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer vara likvärdiga.

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt god datorvana är ett krav.

Arbetet ställer stora krav på självständighet, noggrannhet, flexibilitet och ett strukturerat arbetssätt. Det är viktigt att du har förmåga att skapa goda relationer och att du samtidigt har personligt integritet. Likaså krävs förmåga att kunna arbeta under arbetstoppar och hantera flera ärenden parallellt.

Intresse för administrativa uppgifter och frågor som rör myndighetsutövning är en förutsättning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som god samarbets- och initiativförmåga samt ett serviceinriktat förhållningssätt.

Önskvärt i övrigt:
Erfarenhet av personaladministrativt arbete i högskolesektorn och erfarenhet av arbete i administrativa system.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning

Tillträde: Omgående eller enligt särskild överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: kanslichef Johan Lundborg, tel 018-471 19 04 alt 070-425 04 47, e-post johan.lundborg@uadm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 25 oktober 2019, UFV-PA 2019/3399

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3399
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-10-11
Sista ansökningsdag 2019-10-25

Tilbage til Ledige stillinger