Uppsala universitet, Institutionen för neurovetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Tjänsten avser anställning som projektassistent vid Kunskapscentrum för katastrofpsykiatri vid Institutionen för neurovetenskap. Centret utvecklar och sprider kunskap om stress- och traumarelaterad psykisk ohälsa i samband med allvarliga händelser.

Forskargruppen söker två projektassistenter till ett forskningsprojekt i vilket vi utvärderar om en självhjälpsapp kan bidra till lindring av svårigheter och posttraumatisk stress efter allvarliga händelser. Det kan bli aktuellt med andra arbetsuppgifter relaterade till centrets verksamhet.

Som anställd vid Uppsala universitet får du del av ett antal förmåner. Här har vi samlat de viktigaste. Förmåner för anställda

Arbetsuppgifter: Intervjua och göra klinisk bedömning av deltagares psykiska hälsa över telefon. Enklare inmatning av data och utskick av enkäter via elektronisk databas. Kortare samtal över telefon för att fånga upp frågor från deltagare, påminna om enkäter eller boka intervjuer.

Kvalifikationskrav: Vi söker två personer som har gymnasiekompetens och intresse för psykotraumatologi.

Du ska ha erfarenhet av att göra bedömningar av psykisk ohälsa med hjälp av den strukturerade intervjuguiden M.I.N.I.

Du ska kunna uttrycka dig väl muntligt och i skrift på svenska.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Det är meriterande om du har pågående eller avslutade högskolestudier inom psykologi, medicin eller omvårdnad. Vi söker dig som arbetar noggrant, strukturerat och kan lösa uppgifter självständigt med stöd från kollegor.

Som person är du empatisk och lyhörd, då intervjuer innefattar att ställa direkta frågor om mycket svåra händelser och posttraumatisk stress vilket kan väcka smärtsamma minnen eller reaktioner för en del deltagare.

Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av arbete inom psykiatri. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av arbete inom forskningsprojekt eller med datainsamling inom området psykiatri/psykologi. Det är meriterande, men inget krav, om du har arbetat med personer som har erfarit psykiskt trauma.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 6 månader

Anställningens omfattning: 20 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Docent Josefine Sveen, josefin.sveen@neuro.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 25 oktober 2019, UFV-PA 2019/3228.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-04-30
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3228
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-10-10
Sista ansökningsdag 2019-10-25

Tilbage til Ledige stillinger