Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a. cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan. 

Arbetsuppgifter:
Delta i utvecklingsarbete av laborativa moment på institutionens kurser; arbeta med att förändra och uppdatera laborationer samt tillhörande instruktioner och protokoll. Ansvara för att införa de utvecklade laborativa analyserna på kurser, sammanställa kompendier, producera back-up data, instruktioner och föreläsningsmaterial. Laborationerna innefattar bland annat extraktion av DNA, Realtids-PCR, SNP-genotyping, metyleringsanalys, Sanger sekvensering, fragmentsanalys och nästa generations sekvenseringsmetoder (NGS). I tjänsten ingår även att ha ett samornande ansvar för genomförandet av de laborativa momenten på institutionens kurser. Bistå kursledare och handleda amanuenser vid planering/genomförande av laborationer, läsning och bedömning av inlämningsuppgifter. Det ingår även att hålla sig uppdaterad om de metoderna som används på kurserna samt inom forskningsfälten som är relaterade till undervisningen som ges.

Kvalifikationskrav:
Högskoleexamen med naturvetenskaplig och molekylärbiologisk inriktning, samt gärna erfarenhet av molekylärgenetiska analysmetoder inom forensisk vetenskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samordningsförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-09-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Nils-Erik Heldin, nils-erik.heldin@igp.uu.se, 018-471 4679.

Välkommen med din ansökan senast den 26 juni 2019, UFV-PA 2019/1932.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-09-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/1932
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-06-12
Sista ansökningsdag 2019-06-26

Tillbaka till lediga jobb