Uppsala universitet, Statsvetenskapliga institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Statsvetenskapliga institutionen tillhör den Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Uppsala universitet och har ca 100 anställda lärare, forskare, doktorander och administrativ personal. Verksamheterna utgörs huvudsakligen av undervisning på grund- och avancerad nivå samt inom forskarutbildningen. Därtill bedrivs det en omfattande forskning på nationell och internationell nivå vid institutionen.

Läs mer om institutionens verksamhet på vår hemsida: www.statsvet.uu.se

Arbetsuppgifter: Självständigt, på delegation från prefekt och studierektor, handlägga utbildningsadministrativa ärenden som registrering och rapportering i Ladok och studentportalen. I arbetsuppgifterna ingår bl. a. tentamenshantering och kontakter med studenter, samt arbete med kursplanedatabasen SELMA. Administratören skall vid behov fungera som back-up för andra kursadministratörer. Tillsammans med övriga kursadministratörer bemannar du vår studerandeexpedition och telefon.

Även andra institutionsgemensamma arbetsuppgifter kan förekomma. Arbetet innebär ett nära samarbete med institutionens studierektorer, studievägledare, kursansvariga lärare och övriga kursadministratörer.

Kvalifikationskrav: Högskoleexamen eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Erfarenhet från studentinriktad verksamhet från universitet eller högskola. Mycket goda kunskaper i skriftlig och muntlig svenska och engelska. Mycket god datorvana och erfarenhet av att använda administrativa IT-system.

Eftersom kontakter med lärare och studenter är centralt i arbetet läggs stor vikt vid servicekänsla, god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Det är även viktigt att du kan arbeta självständigt och att du har förmågan att möta arbetstoppar genom att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av arbete med Uppsala universitets administrativa system Ladok, SELMA, studentportalen, TimeEdit, Open Exam och InfoGlue är meriterande, liksom kännedom om universitets organisation.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidare, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Marie Nylund tel. 018-471 3335, e-post: Marie.Nylund@statsvet.uu.se

Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag dock senast den 29:e mars, UFV-PA 2019/763.

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/763
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-03-07
Sista ansökningsdag 2019-03-29

Tilbage til Ledige stillinger