Uppsala universitet, Juridiska institutionen

Juridiska fakulteten i Uppsala är Nordens äldsta juridiska fakultet och fanns redan när universitet grundades år 1477. Här finns en utbyggd och väl ansedd grundutbildning och forskarutbildning. Vid fakulteten finns Juridiska institutionen, där omkring 200 personer har sin anställning.

Arbetsuppgifter
Som forskningsamanuens har du kontakt med forskare inom ramen för Internationellt Centrum för Evidensbaserad Straffrätt (EB-CRIME). EB-CRIME ligger inom ämnet straffprocessrätt. 

EB-CRIME är en grupp av 11 forskare specialiserade inom juridik, psykologi, rättsgenetik, rättsmedicin, AI mm. Vår forskning syftar till att undersöka metodologiska och mänskliga felkällor som påverkar brottmålsprocessen. Specifikt fokuserar vi på muntliga utsagor, digital bevis, DNA, rättsmedicin, analys av skelett och åldersbedömningar. Mer information om oss och vår forskning finns på: https://www.uu.se/forskning/ebcrime

Vi söker nu en amanuens som kan hjälpa till både med forskningsrelaterade uppgifter och med administrativa uppgifter. De forskningsrelaterade uppgifterna innefattar t.ex. stöd vid insamling av data inom ramen för de olika projekten (särskilt vad gäller muntliga utsagor). De administrativa uppgifterna innefattar t.ex. organisation av möten och konferenser både i Sverige och utomlands (senast hade vi konferensen i Haag på bl.a. Internationella brottmålsdomstolen och Europol).

Kvalifikationskrav
Som sökande är du aktivt studerande på juristprogrammet vid Uppsala universitet. Goda kunskaper i svenska och engelska krävs. Då arbetet innebär dagliga kontakter med anställd personal är det viktigt att du fungerar inom arbetslaget. Du bör ha god initiativförmåga samt en vilja och förmåga att samarbeta. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10).

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 20 %. Tillträde 2024-08-26 alternativt enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala. 

Upplysningar om anställningen lämnas av: Docent i processrätt samt Principal Investigator och Director för EB-CRIME: Moa Lidén, e-post: moa.liden@jur.uu.se

Välkommen med din ansökan senast 12 juni 2024, UFV-PA 2024/1958.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-26
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1958
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb