Uppsala universitet, Institutionen för biologisk grundutbildning

Institutionen för biologisk grundutbildning (IBG) vid Uppsala universitet koordinerar och administrerar all grundutbildning inom den biologiska sektionen. Institutionens övergripande mål är att erbjuda ett brett utbud av kurser och utbildningsprogram inom biologi, bioteknik och bioinformatik på en hög internationell nivå och med hög pedagogisk kvalitet. Institutionen har en bred verksamhet och finns på tre Campus: Evolutionsbiologiskt centrum, Biomedicinskt centrum och Campus Gotland. Vår utbildningsmiljö är i hög grad internationell, med studenter och ett nätverk av lärare från större delen av världen. Institutionen har ca 30 anställda och 1300 studenter. Läs gärna mer om verksamhetens arbete på http://www.ibg.uu.se.

Arbetsuppgifter
Vi söker en vikarierande medarbetare till studievägledningen inom biologin som för närvarande består av tre studievägledare, var och en med egna ansvarsområden. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att vägleda och ge stöd till antagna och tänkbara studenter i form av vägledningssamtal, karriärvägledning, studieplanering och uppföljning. I arbetsuppgifterna ingår även administration. Andra arbetsuppgifter inom administration av våra utbildningar kan förekomma. Arbetet är självständigt, men är också i nära samarbete med studierektorer, lärare samt annan administrativ personal.

Kvalifikationskrav
Högskoleexamen inom relevant område eller motsvarande kompetens/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. God förmåga att hantera vägledning i kombination med administrativt arbete. Goda kunskaper i datoranvändning, samt vana och intresse av att arbeta med olika administrativa system. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten, så som samarbetsvillig, strukturerad och självständig. Arbetsmiljön innebär många personkontakter med t.ex. studenter, kollegor och lärare/forskare. Därför ser vi att du som söker är utåtriktad, kommunikativ och serviceinriktad.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Kunskap om biologi och institutionens breda utbud av program och kurser, samt erfarenhet av administration och vägledning inom högskola/universitet. Erfarenhet av LADOK, NyA, Selma och andra utbildningsadministrativa system som används vid Uppsala universitet är meriterande. Erfarenhet av internationalisering är också önskvärt.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är heltid, 100 %. Tillträde 2024-07-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Richard Svanbäck, Richard.Svanback@ebc.uu.se, 018-471 29 38

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2024, UFV-PA 2024/1874.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-07-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1874
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb