Uppsala universitet, Inst för pedagogik, didaktik och utbildningssociologi

Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier (EDU) bedriver forskning, forskarutbildning, grundutbildning och uppdragsutbildning inom pedagogik, didaktik och utbildningssociologi. Vid EDU finns också flera masterprogram. EDU har drygt 270 anställda varav runt 185 lärare/forskare, 55 doktorander och 30 administratörer. Mer information om institutionens verksamhet hittar du på www.edu.uu.se.

Arbetsuppgifter: Anställningen avser huvudsakligen undervisning, examination, administration och handledning inom grundutbildningen i Pedagogik och Pedagogik med inriktning mot vuxna och arbetsliv, men även undervisning, examination, administration och handledning inom speciallärarprogrammet. I mindre utsträckning kan arbetsuppgifter förekomma även på andra av institutionens utbildningar på grund- och avancerad nivå.

Behörighetskrav: Behörig att anställas som universitetslektor är den som dels har visat pedagogisk skicklighet på universitetsnivå, dels har avlagt doktorsexamen i pedagogik eller har motsvarande vetenskaplig kompetens som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som skall ingå i anställningen. Den sökande ska kunna undervisa på svenska. Svenskspråkighet är ett krav vid tillsättningen, då den största delen av kurslitteraturen är på svenska och behandlar en svenskspråkig kontext där examinationsuppgifter och övriga studenttexter ska läsas och återkopplas på svenska.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt: Som meriterande betraktas kunskaper och tidigare erfarenhet av undervisning inom de områden som arbetsuppgifterna och anställningen avser. Hit hör områden som styrning, utvärdering, organisering, urval och inkludering i utbildningsinstitutioner i såväl policy som praktik.

Undervisningserfarenheter bör vara dokumenterade så att omfattning och kvalitet kan bedömas.

Den sökande ska ha de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl. Sådana personliga egenskaper är här flexibilitet, ledaregenskaper, god samarbetsförmåga och ansvarstagande.

När universitetet anställer nya lärare kommer de sökande att väljas som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Om anställningen: Individuell lönesättning tillämpas. Anställningen är tidsbegränsad t.o.m. 2025-07-31. Omfattningen är 75 %. Tillträde 2024-08-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Jonas Almqvist, epost jonas.almqvist@edu.uu.se, eller studierektor Jonas Risberg, e-post jonas.risberg@edu.uu.se

Välkommen med din ansökan senast 13 juni 2024, UFV-PA 2024/1435

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1435
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-S-föreningen, saco-s@uu.se
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb