Uppsala University, Department of Game Design

Institutionen för Speldesign finns placerad vid Campus Gotland ett internationellt campus mitt i världsarvsstaden Visby. Här finner du det bästa av två världar: det fullskaliga universitetets breda utbud och tyngd inom utbildning och forskning, samt den unika studiemiljön vid ett småskaligt campus.

Institutionen för speldesign är en del av Historisk-filosofiska fakulteten vid Uppsala universitet. Här bedrivs både undervisning och forskning på hög nivå. Institutionen utbildar ca 450 helårsstudenter varav ca hälften är internationella studenter och har runt 45 anställda inom olika befattningskategorier. Institutionen erbjuder undervisning på grund- och avancerad nivå inom speldesign och spelutveckling med biområden i grafik, projektledning och programmering, all utbildning sker på engelska.

Läs mer om institutionen verksamhet här. 

 

Arbetsuppgifter
Härmed utlyses en tidsbegränsad anställningar som amanuens på 10% av en heltid i speldesign med inriktning mot programmering. Främst för att stötta studenter i programmeringskurser.

I anställningen som amanuens ingår undervisningsrelaterade och administrativa arbetsuppgifter inom speldesigns utbildningsprogram. Mer specifikt innebär det att besvara frågor från studenter, assistera vid praktiska kurs- och bedömningsmoment av studentinlämningar samt att ge handledning och vägledning till programmeringsrelaterade frågor.

Det administrativa uppgifterna innefattar att föra vidare studentfrågor, assistera med processandet av kursvärderingar samt hjälpa till att behandla studentuppgifter även andra arbetuppgifter kan förekomma.

Kvalifikationskrav
Som sökande är du studerande vid speldesignprogrammen vid Uppsala universitet – campus Gotland på antingen kandidat- eller magisternivå. Du är kunnig inom Git, och C ++. En förmåga att följa instruktioner samt  mycket goda språkkunskaper i engelska, i både tal och skrift är ett krav. Utöver det bör du ha god kännedom om speldesignprogrammens upplägg och pedagogiska idé framförallt i kandidatprogrammet i speldesign och programmering.
Som ammanuens måste du ta egna initiativ, samarbeta med andra och göra värdebedömningar om hur du ska spendera din arbetstid. Du ska självständigt kunna utföra och slutföra dina arbetsuppgifter inom givna tidsramar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av flera programvaror, fler programmeringsspråk och specifikt erfarenhet av att arbeta med programvaror som Unity, Unreal och Jira är meriterande.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 10 %. Tillträde 26 augusti 2024 eller enligt överenskommelse, dock längst till 31 januari 2025. Placeringsort: Visby

Upplysningar om anställningen lämnas av: Olle Jansson, prefekt
E-mail: olle.jansson@speldesign.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2024, UFV-PA 2024/1858

Ansökningsförfarande:
Ansökan ska innehålla ett personligt brev som beskriver dig själv och din erfarenhet samt förklarar varför du söker jobbet(max en sidor). Dessutom ska ansökan innehålla ett CV och en utskrift av dina studieresultat.

Om Campus Gotland:  utgör en knutpunkt för universitetets forskning och utbildning inom hållbarhet. Se hur det är att leva och bo på Gotland.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-04-01 eller efter överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1858
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb