Uppsala universitet, Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknik

Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknik består av tre avdelningar: Kvalitetsteknik, Industriell teknik samt Byggteknik och byggd miljö. Institutionen har drygt 100 anställda och har sin forskning och utbildning både vid Ångströmlaboratoriet i Uppsala och vid Campus Gotland. För mer information, se institutionens webbplats. Denna anställning kommer att vara placerad vid Avdelningen för industriell teknik i Uppsala. 

Industriell teknik är ett brett, tvärvetenskapligt ämne som spänner över flera delområden från organisation och ledning, innovation och entreprenörskap samt industriell och social marknadsföring inom teknik- och innovationsintensiva verksamheter över automation och optimering till maskinkonstruktion, produktion och produktionssystem. För mer information, se avdelningens webbplats.

Projektbeskrivning/arbetsuppgifter 

Att ingå i forskningsprojekt finansierat av FORMAS med uppgift att utveckla hårdvara, mjukvara och algoritmer för optimerad aeroponisk odling av växter samt associerad elektrisk impedansspektroskopi och impedanstomografi.

Kvalifikationskrav

Avslutat och godkänt examensarbete för civilingenjörsexamen i teknisk fysik eller motsvarande. Färsk erfarenhet av att utveckla modern hårdvara, mjukvara och algoritmer som syftar till optimerad aeroponisk odling av växter. Förmåga till självständigt arbete samt god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom motivation och intresse kring forskningsprojektets mål.

Önskvärt/meriterande i övrigt

Önskvärt/meriterande i övrigt: Meriterande att ha erfarenhet från programmering av mikrokontroller ESP32 i MicroPhyton för både sensorer och aktuatorer, automatiserad insamling av aeroponisk mätdata till en databas, samt insamling av akustiska data. 

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, två månader. Omfattningen är heltid/100 %. Tillträde 240701 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Mats Gustafsson, mats.gustafsson@angstrom.uu.se. 

 

Välkommen med din ansökan senast den 30 maj 2024, UFV-PA 2024/1770.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1770
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb