Uppsala universitet, Nationalekonomiska institutionen

Nationalekonomiska institutionen är en av de största institutionerna inom Samhällsvetenskapliga fakulteten med ungefär 100 anställda från ett tiotal länder. Årligen deltar runt 1 000 studenter i någon av våra kurser på grund-, master- och forskarutbildningsnivå. Forskare vid institutionen anlitas ofta som experter i offentliga utredningar och i media samt samverkar på många sätt med det omgivande samhället. Läs mer om institutionen här: https://www.nek.uu.se/om-oss/ 

Du kommer vara en del av stödfunktionen och ingå i ett team om sju personer som arbetar med ekonomiadministration, HR, kommunikation och utbildningsadministration. Som HR-generalist är du även en del av universitetets HR-funktion och samarbetar med HR-avdelningen vid universitetsförvaltningen. Det pågår olika utvecklingsprojekt inom HR-funktionen där du har möjlighet att delta. Du får även ta del av ett brett utbud av kompetensutveckling i HR-avdelningens regi.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med bland annat flexibel arbetstid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och förmånliga semester- och pensionsvillkor. Institutionen ligger centralt i Uppsala och alla anställda har egna arbetsrum. Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Rollen innebär att ge administrativt, kvalificerat och konsultativt stöd till både institutionsledning och övriga medarbetare i olika personalfrågor. Du bevakar att arbetsrättsliga lagar och avtal följs. I arbetsuppgifterna ingår att självständigt handlägga personalärenden som till exempel rekrytering, introduktion av nyanställda, förlängning av anställningar, semestrar, tjänstledigheter, skriva intyg, arvoderingar, rehabilitering och sjukfrånvaro, samt övrigt förekommande personaladministrativa ärenden. Vidare ingår även administration kring utländska forskare och doktorander samt kontakter med andra myndigheter såsom Migrationsverket, Skatteverket och Försäkringskassan.

Du är drivande i institutionens arbetsmiljöarbete samt bevakar ärenden som behöver förhandlas. Även övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter kan komma att ingå. Denna tjänst passar dig som trivs i en omväxlande roll. Viktigt är att du självständigt kan driva dina egna ärenden och frågor samt skapa goda relationer med ledning, anställda och andra aktörer i omgivningen. 

Kvalifikationer
Universitets- eller högskoleexamen som personalvetare eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Då arbetsplatsen är en internationell miljö och kommunikationen till stor del sker på engelska, är god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift ett krav. Som person är du driven, självgående och kan hantera både strategiska och operativa frågor. Du har helhetsperspektiv, god prioriteringsförmåga, mycket bra samarbetsförmåga och servicekänsla. Vidare har du god förmåga att ta egna initiativ och är strukturerad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt / meriterande
Tidigare erfarenhet av brett HR-arbete. Erfarenhet från högskolesektorn samt kunskap om det statliga avtalsområdet. Kunskap om universitetets personaladministrativa system Primula och stödsystem för rekrytering Varbi. Erfarenhet av arbetsmiljöarbete och/eller lika villkorsarbete.

Om anställningen
Anställningen är ett vikariat fram till 2025-08-22. Omfattningen är heltid. Tillträde 23 september 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Anställningen kan komma att förlängas i viss omfattning. 

Upplysningar om anställningen lämnas av
Administrativ samordnare Nina Andersson tel: 018-471 2387, nina.andersson@nek.uu.se eller HR-generalist Josefin Svedberg tel: 018-471 5109, josefin.svedberg@nek.uu.se. 

Välkommen med din ansökan senast den 5 juni 2024, UFV-PA 2024/1679.

Urval och intervjuer sker löpande, vilket betyder att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden gått ut.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1679
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb