Uppsala universitet, Institutionen för ABM

Vill du arbeta med administration, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som Amanuens till Institutionen för ABM på Uppsala universitet.

Vid institutionen för ABM bedrivs utbildning på avancerad nivå inom masterprogrammet i ABM (arkivvetenskap, biblioteks- och informationsvetenskap och musei- och kulturarvsvetenskap), masterprogrammet i Digital Humaniora samt utbildning på forskarnivå inom biblioteks- och informationsvetenskap. Institutionen har i dagsläget ett tiotal lärare och forskare samt ett flertal doktorander.

Arbetsuppgifter
Det huvudsakliga arbetsinnehållet för denna amanuens är att utföra undervisningsadministrativa uppgifter, d.v.s. bistå kursansvariga och kursadministratörer i arbete bland annat med:

  • framtagning och distribution av kursmaterial
  • filmning och streaming av föreläsningar
  • övrig administration kring kurser
  • lärarstöd i samband med undervisning
  • bistå i att administrera institutionens externa webbplats 

Kvalifikationskrav
För anställning krävs att du är aktivt studerande vid Uppsala universitet. Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, krävs. God datorvana är ett krav. Eftersom arbetet innebär dagliga kontakter med forskare, lärare och administrativ personal är det viktigt att amanuensen fungerar inom arbetslaget. Anställningen förutsätter god initiativ- och samarbetsförmåga, stor ansvarskänsla samt prestigelös och positiv inställning till att bistå andra med hjälp. Ett aktivt deltagande i institutionens arbete, på plats i Uppsala, ingår i uppdraget.  

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller annan administrativ erfarenhet. Att du har lätt för att lära dig och arbeta med olika datorsystem. 

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 20 %. Tillträde 19 augusti 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Prefekt Åse Hedemark, e-post ase.hedemark@abm.uu.se, tel. 018-471 25 98.

Välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2024, UFV-PA 2024/1340. Rekrytering kommer att ske löpande och beslut förväntas tas innan 1 juli, dock med tillträde i augusti.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-19
Löneform fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1340
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-04-23
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb