Uppsala universitet, Juridiska avdelningen

Vid Juridiska avdelningen arbetar idag 19 personer, uppdelat på två enheter, Enheten för juridik med tio jurister och en enhetschef och Enheten för information registratur och arkiv (EIRA) där sex dokumenthandläggare och en enhetschef är anställda. Vidare arbetar en administratör med administrativa uppgifter för hela avdelningen. Avdelningen leds av en avdelningschef.

Juridiska avdelningens uppdrag är att stödja institutioner, avdelningar och enheter vid universitetet med juridisk sakkunskap och företräda universitetet i juridiska angelägenheter exklusive arbetsrätt. Vi söker nu en medarbetare till den civilrättsliga delen för att i huvudsak arbeta med avtalsrättsliga frågor.

Arbetsplatsen är belägen i Segerstedthuset centrala Uppsala.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att, under chefen för Enheten för juridik, svara för affärsjuridiska frågor, såsom avtal avseende forskning, uppdragsutbildning och överenskommelser kring immaterialrättsliga spörsmål samt personuppgiftsbehandling. Vidare består uppgifterna i att lämna biträde i förhandlingar nationellt och internationellt avseende affärsjuridik, EU-kontrakt och övriga rättsliga dokument. Arbetet innefattar också att lämna råd inom universitetet i juridiska frågor, i första hand med anknytning till det civilrättsliga området, samt att i övrigt handlägga ärenden vid Enheten för juridik under Juridiska avdelningen.

Kvalifikationskrav
För anställningen krävs Jurist kandidatexamen/juristexamen med goda betyg. Du som söker har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom gott omdöme, god analytisk förmåga, initiativtagningsförmåga samt god samarbetsförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Arbetslivserfarenhet av juridiskt arbete relaterat till forskning och utveckling inom privat och/eller statlig sektor samt notariemeritering. Därutöver är det även meriterande med annan erfarenhet från myndighet och av arbete inom komplexa organisationer.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, t.o.m. 2025-02-28. Omfattningen är heltid/100 %. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Du kommer att anställas som Universitetsjurist.

Upplysningar om anställningen lämnas av:  akademiombudsman och avdelningschef, Per Abrahamsson, tel 018-471 17 10 eller bitr. akademiombudsman, enhetschef Camilla Lööw Lundin, tel.018-471 74 05

Välkommen med din ansökan senast 29 september 2023, UFV-PA 2023/3228.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/3228
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-09-29

Tillbaka till lediga jobb