Uppsala universitet, Kansliet för teknik och naturvetenskap

Uppsala universitet söker studenter som vill jobba på studiebesök, utbildningar och event. Enheten för kommunikation och skolsamverkan är en del av kansliet för teknik och naturvetenskap som framförallt arbetar med forsknings- och utbildningskommunikation, marknadsföring och rekrytering av studenter, samt är ett stöd för samverkan med skolan.

Vi söker dig som är aktiv, social och tycker om att prata inför grupp och jobba med event. Du bidrar till att barn och unga får möta teknik och naturvetenskap på ett roligt och intresseväckande sätt.

Som Teknat-amanuens är du vårt studentansikte utåt när skolelever besöker campus och vår högra hand vid event. Studentamanuenser är en grundpelare i många av våra aktiviteter.
Läs mer om våra aktiviteter för skolan.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifter omfattar bland annat undervisning och administration vilket bland annat innebär att du leder eller assisterar workshops i programmering enligt ett fördefinierat koncept, håller presentationer eller guidningar för skolklasser eller textar filmer. Du hjälper även till med olika praktiska uppgifter på våra olika event riktade till skolelever eller allmänheten.

Vi utbildar dig!
För att bli Teknat-amanuens deltar du i en utbildning där du får lära dig mer om uppdraget och möta dina amanuenskollegor. Utbildningstillfället äger rum onsdagen den 11e oktober kl 17:15-19, så boka in tiden i kalendern redan när du skickar in din ansökan. Det kommer även finnas separata utbildningstillfällen för de som är intresserade av att guida på campus, eller guida i utställningen Ångström Explanatorium samt hålla i workshops för skolklasser i vårt Programmeringscenter.

Kvalifikationskrav
För att anställas som amanuens är det ett krav att du är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Du är aktiv programstudent vid Uppsala universitet. Du pratar, förstår och skriver obehindrat på svenska.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Det är meriterande om du studerar en utbildning inom teknisk-naturvetenskapliga fakulteten eller till lärare inom teknik och naturvetenskap. Det är också meriterande om du tidigare har jobbat i någon av våra aktiviteter.

Övriga upplysningar
Du ska inneha arbetstillstånd i Sverige.
Vid introduktionspasset den 11e oktober kl 17:15-19 kommer du att kunna anmäla intresse för flertalet olika aktiviteter under läsåret. De kan variera från kortare arbetspass till heldagar.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Du anställs vid varje enskilt uppdrag och får ekonomisk ersättning per timme. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Maja Garde Lindholm, 018 - 471 74 75, maja.garde.lindholm@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 29 september 2023, UFV-PA 2023/3128.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Freelancer
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Varierande
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/3128
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-09-04
Sista ansökningsdag 2023-09-29

Tillbaka till lediga jobb