Uppsala universitet, Institutionen för ekologi och genetik

Institutionen för ekologi och genetik är en internationell miljö med medarbetare och studenter från hela världen. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning i skärningspunkten mellan ekologi, evolution och genomik. Se vidare www.ieg.uu.se.

Vi söker en koordinator för Uppsala universitets vattensamverkan (UU Vattensamverkan). UU Vattensamverkan är en satsning av teknisk-naturvetenskapliga fakulteten med finansiering mellan 2023 och 2025 för att utveckla universitetets samverkansaktiviteter riktat mot det omgivande samhället kring vatten och hållbarhet. UU Vattensamverkan har det övergripande målet att samla och använda kompetensen inom universitetet för att synliggöra och kommunicera kunskap kring miljöproblem och möjliga lösningar för att verka för ett hållbart nyttjande av inlandsvattnens ekosystemtjänster.

UU Vattensamverkan bedrivs i regi av Erkenlaboratoriet, en enhet inom Institutionen för Ekologi och Genetik, som är en av universitetets främsta långsiktiga utövare av samverkan med skolor, och samtidigt en ledande forskningsenhet inom vatten- och miljöområdet (http://www.ieg.uu.se/erkenlaboratoriet).

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Innehavaren av tjänsten kommer att jobba med att stärka kommunikation om vattenrelaterad forskning som bedrivs vid olika enheter inom universitetet, både internt inom universitet och mot olika samhällsaktörer (t ex myndigheter, miljöorganisationer, teknikföretag). Syftet är att öka synligheten för vattenrelaterad forskning inom universitetet och öppna för nya forskningssamarbeten över organisatoriska gränser. Arbetsuppgifter omfattar t.ex. kommunikation via traditionella och sociala medier, kommunikation med vatten- och miljörelaterade verksamheter inom och utanför universitetet, skapa websidor, samt att organisera seminarier och workshops. Att etablera en nod för medborgarforskningsprojekt inom vatten och miljö ingår också i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationskrav
Relevant universitets- eller högskoleexamen. Erfarenhet av arbete med vatten-, eller miljörelaterade frågor samt kommunikation av forskningsresultat till olika samhällsaktörer och via medier. Erfarenhet av webbpublicering och kommunikationsarbete. Arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga, strategisk förmåga, lyhördhet, flexibilitet, initiativförmåga och självständighet. Mycket bra förmåga att uttrycka sig i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Universitetsexamen inom ett vattenrelaterat ämne och att själv har genomförd vattenrelaterad forskning. Doktorsexamen inom relevant ämne, erfarenhet av medborgarforskningsprojekt. Tidigare erfarenhet av projektledarskap och projektkoordinering.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare. Omfattningen är 20 %. Tillträde 2023-11-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Erkens forskningsstation, Norrtälje.

Upplysningar om anställningen lämnas av
Silke Langenheder, silke.langenheder@ebc.uu.se, +46 18 471 27 10.

Instruktioner för ansökan 
Ansökan ska innehålla 1) ett brev som beskriver dig själv och varför du vill ha tjänsten, 2) en kort beskrivning av din utbildning, 3) ditt CV och 4) namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner (e-postadress och telefonnummer). Ansökan bör skrivas på engelska.

Välkommen med din ansökan senast den 9 oktober 2023, UFV-PA 2023/3094.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-11-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/3094
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-09-01
Sista ansökningsdag 2023-10-09

Tillbaka till lediga jobb