Uppsala universitet, Enheten för studentrekrytering

Uppsala universitet söker dig som vill arbeta som arvoderad studentambassadör och rekrytera studenter till Sveriges första universitet. Vi behöver ett 30-tal studentambassadörer och 4 teamledare som läser på våra grundprogram antingen i Uppsala eller på Campus Gotland under läsåret 2023/2024.

Arbetsuppgifter
Din primära arbetsuppgift som studentambassadör är att vara Uppsala universitets ansikte utåt i mötet med presumtiva studenter. I första hand möter du sistaårsgymnasister där du på ett ärligt och intresseväckande sätt ska kunna berätta om studier och studentliv vid Uppsala universitet.

Du kommer främst att arbeta på mässor och vid gymnasiebesök men det kan också innebära andra evenemang som webinarier och andra digitala aktiviteter eller mottagningar för nya studenter. I ambassadörskapet ingår även att vid behov medverka i exempelvis studentintervjuer, delta vid fotograferingar eller att ingå i en studentfokusgrupp. Vill du så finns det även möjlighet att vara digital ambassadör för vårt populära Instagramkonto @uppsalastudent.

Sacos studentmässa i Stockholm den 29-30 november är den största och viktigaste utbildningsmässan då vi bemannar vår stora monter med samtliga studentambassadörer. Det är viktigt att du kan jobba då. Vi arbetar i fyra ambassadörsteam där teamledaren ser till att gruppen fungerar som ett lag, har roligt och jobbar effektivt. Under våren kan du räkna med att det blir fler arbetstillfällen.

Du kommer att ingå i ett härligt gäng med studentambassadörer från universitets alla hörn. Dagarna blir långa, fötterna trötta, rösten hes och du kommer att möta massor av människor. Vår förhoppning är att du får med dig kunskaper, erfarenheter och, inte minst, nya vänner som är värdefulla både i dina studier och i ditt framtida yrkesliv.

Viktiga datum i en studentambassadörs kalender för höstterminen 2023, då vi förutsätter att du kan närvara, är:

  • Torsdag 16 november utbildning, kvällstid
  • Torsdag 23 november utbildning, kvällstid
  • Onsdag-torsdag 29-30 november Saco utbildningsmässa i Stockholm

Vi utbildar dig!
Som arvoderad studentambassadör genomgår du en obligatorisk utbildning. Den omfattar praktiska anvisningar, riktlinjer för arbetets utförande, en orientering i Uppsala universitets utbildningsutbud samt hur vi bemöter intresserade elever. Naturligtvis har du redan djupare kunskap om ditt eget program och närliggande utbildningar. Därefter är det upp till dig att söka vidare information så att du känner dig trygg i din studentambassadörsroll.

Självklart ser vi till att du får en studentambassadörs signum – en jacka och en T-shirt med universitetets logo.

Kvalifikationskrav
Du ska studera heltid på något av våra program på grundnivå i Uppsala eller Visby och ska ha minst en termins heltidsstudier från Uppsala universitet bakom dig. Som person är du utåtriktad och tycker det är roligt att både ta och ha kontakt med människor du inte känner. Du bör vara stresstålig och kunna samarbeta med andra även om det råder tidspress. Att ha framåtanda, kunna kommunicera och vara flexibel är egenskaper vi värdesätter. Du drar dig heller inte för att prata inför en större grupp. Meriterande är om du har varit aktiv vid en nation, kår eller studentförening eller om du tidigare har varit studentambassadör. Som teamledare ska du ha jobbat på tidigare Sacomässor eller ha likvärdiga erfarenheter. En förutsättning för att kunna vara studentambassadör är att du ska prata svenska flytande.  

Nu är vi nyfikna på vem du är, vad du läser, hur det kommer sig att du valde just Uppsala universitet och varför du passar som studentambassadör.  Är du intresserad av att vara teamledare motiverar du också varför du är rätt person för den rollen. Du har 3000 tecken på dig. Bifoga CV och gärna ett foto på dig själv.

Gruppintervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden. Vi välkomnar alla studenter vid Uppsala universitet att söka! Sista dagen för ansökan är den 24 september 2023.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Du anställs vid varje enskilt uppdrag och får ekonomisk ersättning per timme. Tillträde enligt överenskommelse. Omfattning ca 20-40 timmar per akademiskt år. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av
Har du frågor kring arbetet som studentambassadör kontaktar du Anna Sonnevi, Enheten för studentrekrytering, tfn 070-425 07 68, eller e-post anna.sonnevi@uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 26 september 2023, UFV-PA 2023/2757.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20-40 timmar per akademiskt år
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2757
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-08-28
Sista ansökningsdag 2023-09-26

Tillbaka till lediga jobb