Uppsala universitet, Institutionen för läkemedelskemi

Institutionen för läkemedelskemi bedriver forskning inom området läkemedelsutveckling vilket inbegriper organisk kemi, läkemedelskemi, läkemedelsdesign, fysikalisk och analytisk farmaceutisk kemi. Institutionen ansvarar för undervisning i läkemedelsrelaterade ämnen på flera program, exempelvis inom apotekarprogrammet och receptarieprogrammet. Institutionen har ca 85 medarbetare och här arbetar doktorander, lärare, forskare och administratörer nära varandra i en kreativ och öppen miljö. Mer information om institutionen och dess undervisning finns på www.ilk.uu.se.

Arbetsuppgifter
Som ekonomisamordnare innehar du en mycket ansvarsfull och central roll där du kommer att arbeta nära prefekten, som leder institutionen. Du kommer att vara en del i stödverksamheten tillsammans med ett team bestående av en administrativ samordnare, en ekonom samt två kursadministratörer. Arbetet innebär i hög grad interaktion med institutionens lärare, forskande och teknisk/administrativ personal. Som ekonomisamordnare kommer du att arbeta med att utveckla institutionens rutiner och strategi när det kommer till de ekonomiska frågorna, samt bistå med att leda det ekonomiska arbetet.

Du kommer att arbeta med att stödja våra forskargrupper, plattformar och utbildningsenheter i en stimulerande och varierande internationell miljö. Arbetsuppgifterna innefattar budget, bokslut, löpande redovisning, rapportering till externa finansiärer, uppföljningar, kund- och leverantörsreskontra och andra förekommande arbetsuppgifter inom ekonomi. I arbetet kan ingå institutionsgemensamma arbetsuppgifter i samarbete med andra kollegor inom institutionen.

Kvalifikationer

  • Högskole-/universitetsexamen med inriktning mot redovisning eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.
  • Erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inklusive upprättande av budget och bokslut med redovisning, uppföljning och analys
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt goda IT-kunskaper
  • Mycket goda kunskaper i Excel

Som person är du kommunikativ, har ett strukturerat arbetssätt samt förmåga att prioritera och hålla tidsramar samtidigt som du är noggrann. Du har en god analytisk- och utredningsförmåga, är trygg i dig själv, engagerad, ansvarstagande och resultatfokuserad. Det är viktigt att du kan arbeta både självständigt och i samarbete med andra samt att du har en vilja att bidra till ett gott arbetsklimat. Att kunna hantera komplexa frågor och att arbeta med många frågor parallellt är en förutsättning för detta jobb, liksom nyfikenhet och förmåga att självständigt söka information. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Önskvärt / meriterande
God kännedom om Uppsala universitets regelverk och administrativa system är meriterande liksom erfarenhet av liknande arbete inom statlig verksamhet, särskilt universitet eller högskola. Erfarenhet av uppföljning och rapportering av EU-finansierade projekt och projekt med annan extern bidragsfinansiering.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är 100%. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: prefekt Anders Karlén, anders.karlén@ilk.uu.se, 018-471 4293. 

Välkommen med din ansökan senast den 30 juni 2023, UFV-PA 2023/2352.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2352
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-06-30

Tillbaka till lediga jobb