Uppsala universitet, Matematiska institutionen

Matematiska institutionen bedriver utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå inom matematik. Institutionen ansvarar för kurser i matematik inom en rad olika studieprogram på grundnivå och avancerad nivå: ett antal olika civilingenjörsprogram och högskoleingenjörsprogram, lärarprogram, kandidatprogram i fakultetens områden och våra egna program, kandidatprogrammet i matematik och masterprogrammet i matematik. Antalet anställda är ca 130. Antalet helårsstudenter inom utbildningen på grundnivå och avancerad nivå är ca 600. För mer information besök gärna Matematiska institutionens hemsida. 

Institutionens forskningsområden är algebra, logik och representationsteori, analys och partiella differentialekvationer, dynamiska system och talteori, geometri och fysik, sannolikhetsteori och kombinatorik samt statistik, AI och data science.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet. 

Arbetsuppgifter
Amanuensen är en student som vid sidan av sina studier sköter administrativa uppgifter för Centrum för interdisciplinär matematik (CIM), vilket bl.a. innebär att delta i organisering av seminarier och workshops samt att underhålla CIM:s hemsida.

Kvalifikationskrav
För att anställas som amanuens är det ett krav att du är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Sökande ska vara antagen till utbildning och bedriva studier i matematik på grundnivå eller avancerad nivå vid Uppsala universitet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv samt motivering till varför du söker tjänsten. Uppge även om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Ansökan ska dessutom innehålla CV och ett intyg på studieresultat från Ladok.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 10 %. Tillträde 2023-09-01. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Föreståndare för CIM, universitetslektor Jörgen Östensson, e-post: jorgen.ostensson@math.uu.se tel: 018-471 3289.

Välkommen med din ansökan senast den 14 juni 2023, UFV-PA 2023/2023.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-09-01
Löneform Individuell lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2023
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb