Uppsala universitet, Avdelningen för internationalisering

Avdelningen för internationalisering är en avdelning vid Uppsala universitets universitetsförvaltning där fokus för verksamheten är att aktivt bidra till internationaliseringsarbetet vid Uppsala universitet. Genom dagliga och nära kontakter med universitetets lärare, forskare och studenter samt med samarbetspartners runt om i världen skapas förutsättningar för strategiska och fördjupade internationella samarbeten. Vi söker en engagerad och ansvarsfull internationell handläggare som vill vara med och bidra till internationaliseringsarbetet vid Uppsala universitet.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som internationell handläggare ansvarar du för hanteringen av universitetsgemensamma studentutbytesprogram med Uppsala universitets samarbetspartners i världen. Anställningens huvudsakliga innehåll är mobilitetshandläggning av in- och utresande utbytesstudenter. Du kommer att ingå i ett team som tillsammans bedriver handläggning av utbytesstudenter utifrån givna processer. Detta innebär löpande information till och urval av utbytesstudenter samt kontakt med utländska universitet som Uppsala universitet har studentutbytesavtal med. Det löpande arbetet sker framför allt i databasen MoveON och via teamets funktionsmejl. Du förväntas tillsammans med andra systemansvariga inom enheten att hjälpa till att implementera digitaliseringsinitiativ inom Erasmusprogrammet, såsom Erasmus Without Paper.

I anställningen ingår viss representation av verksamheten vid olika utländska besök samt vissa utåtriktade aktiviteter i form av informationsinsatser som att hålla presentationer, delta vid mässor osv. Därför ska du känna dig bekväm med att hålla presentationer både fysiskt och digitalt och på både svenska och engelska. Arbetstoppar kan förekomma och det är därför viktigt att du är lugn, stabil och har förmåga att fokusera på rätt saker i stressituationer. Vidare är du flexibel och har förmåga att planera ditt arbete.

Kvalifikationskrav
Som internationell handläggare har du mycket studentkontakt och nära samarbete med kollegor inom den egna avdelningen såväl som övriga delar av universitetet. Du har en mycket viktig roll i att skapa och underhålla kontakter med studenter och personal. Vi söker dig som har: 

 • Akademisk examen motsvarande minst kandidatnivå.
 • Minst två års erfarenhet av handläggning vid universitet eller annan myndighet.
 • Utmärkta förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift i engelska och svenska, i både tal och skrift, då det krävs i det dagliga arbetet.
 • Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift i ytterligare åtminstone ett för verksamheten relevant språk (ex. spanska, japanska, kinesiska, koreanska, franska).
 • Erfarenhet från studier eller arbete i annat land än Sverige.
 • Utmärkt kommunikationsförmåga, som hjälper dig kommunicera effektivt inom ditt team och din enhet, och i kontakten med studenter och partneruniversitet.
 • Dokumenterade erfarenheter av att arbetat med internationaliseringssystem såsom MoveON, Mobility Online, SoleMOVE.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du är bra på att samarbeta och tar ofta initiativ till samarbeten. Du har en servicekänsla och bidrar till att värna om såväl det goda individuella mötet som helheten. Du arbetar strukturerat och levererar i tid, och med hög kvalitet. För anställningen krävs att du kan arbeta efter välbeprövade processer samtidigt som du tillsammans med dina kollegor, uppmuntras att identifiera förbättringspotential.

Önskvärt/meriterande i övrigt

 • Du har god kännedom om Uppsala universitet och dess utbildningar.
 • Har tidigare erfarenhet av arbete som internationell handläggare vid universitet eller högskola.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, t.o.m. 2023-09-30. Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: enhetschef Christopher McMahon, christopher.mcmahon@uu.se 018-471 1848

Välkommen med din ansökan senast den 30 mars 2023, UFV-PA 2023/1037.

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/1037
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-16
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb