Uppsala universitet, Institutionen för socialt arbete

Institutionen för socialt arbete inrättades i januari år 2023. Institutionen ansvarar för socionomprogrammet samt forskning, forskarutbildning och utbildning på grund-och avancerad nivå i socialt arbete. Institutionens forskning och utbildning har en genomgående tråd av en nära koppling mellan teori och det sociala arbetets fält. Institutionen består av ungefär 30 medarbetare som arbetar inom forskning, forskarutbildning och undervisning i socialt arbete.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att förbereda och utföra analys av interaktionsdata, främst från hjälplinjer, gällande bemötande av rasism. Dessutom ingår att förbereda och skicka in en vetenskaplig publikation samt att förbereda material för workshops riktade mot praktiker.

Kvalifikationskrav
Anställningen kräver att forskaren har disputerat under de senaste två åren. Det är ett krav att forskaren har dokumenterad erfarenhet i att analysera rasism i hälso- och sjukvård, och av att teoretisera relationen mellan interaktion och struktur. Forskaren ska ha publicerat i vetenskapliga tidskrifter. Vidare är det ett krav att ha presenterat forskning om rasism inom hälso- och sjukvårdsworkshops för praktiker. Forskaren måste ha dokumenterat god förmåga att uttrycka sig skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet att ha arbetat inom hälso- och sjukvård är meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, ca 3 månader. Omfattningen är 80 %. Tillträde 1 april 2023 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala  

Upplysningar om anställningen lämnas av: Clara Iversen, clara.iversen@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 27 mars 2023, UFV-PA 2023/885.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2023-06-30
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-04-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/885
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb