Uppsala universitet, UU Samverkan

Som samverkansledare vid Uppsala universitet bidrar du till att lösningar på globala samhällsutmaningar blir verklighet genom att stödja och skapa förutsättningar för samverkan mellan universitetet och externa organisationer. Tjänsten är placerad vid avdelningen UU Samverkan som även utgör en del av universitets innovationskontor.

Vår kompetens inom UU Samverkan består i att förstå både forskningens och samhällets förutsättningar för att forskningsbaserad kunskap ska kunna nyttiggöras genom samverkan. Vi är en viktig ingång för företag och andra externa organisationer som söker specifik akademisk kompetens och samarbeten. Vi ger också stöd till forskare i samarbeten med externa aktörer. UU Samverkan leder och deltar i flera regionala, nationella och internationella systeminnovationsprojekt och vi bidrar till att stärka Uppsala universitets roll som en attraktiv och relevant innovations- och samverkansaktör.

UU Samverkan arbetar med stöd till universitetets alla vetenskapsområden. Just nu söker vi samverkansledare som kan komplettera vårt team med kompetens inom viktiga samhällsfrågor såsom demokrati, grön omställning eller hälso- och sjukvård.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som samverkansledare kommer du tillsammans med dina kollegor att arbeta både med strategisk och operativ rådgivning eller processtöd i arbetet med att skapa långsiktiga samverkansrelationer mellan forskare och organisationer utanför akademin. Detta innebär att stötta forskare i deras arbete med att initiera, utveckla och driva innovations- och samverkansprojekt. Du kommer även att skapa kontakter med externa organisationer inom privat, offentlig och ideell sektor, för att informera, inspirera och initiera samarbeten med akademin. Ofta arbetar samverkansledare i regionala eller nationella utvecklings- och systeminnovationsprojekt med syfte att skapa goda förutsättningar för innovation genom samverkan. Det innebär att projekt- och innovationsledning kan ingå i arbetsuppgifterna.

Arbetet innebär många relationsskapande aktiviteter och du arbetar både självständigt och i grupp. Du förväntas också bidra till att vidareutveckla avdelningens verksamhet för att kunna leverera ett brett och kvalitativt innovationsstöd genom samverkan. 

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Koordinera innovationsstödjande aktiviteter på strategisk och operativ nivå, ibland i form av regionala eller nationella större projekt
  • Planera och genomföra aktiviteter för att stimulera nya samarbeten
  • Skapa och upprätthålla kontakt med universitetets forskare samt med externa organisationer
  • Ge råd till forskare om nyttiggörande, hantering av samverkansavtal, finansiering mm vid etablering av och i pågående samverkansinitiativ
  • Aktivt informera om avdelningens verksamhet och möjligheter för stöd inom och utanför universitetet

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som är van att ha ansvar och skapa resultat i kunskapsintensiva och komplexa miljöer. Du har en högskoleexamen inom ett ämne av relevans för uppdraget, t ex inom natur-, teknik- eller samhällsvetenskap. [BS1] Du har flerårig erfarenhet från arbete i organisationer utanför akademin och av att leda, samordna eller facilitera aktiviteter eller projekt där det finns flera intressenter och deltagare från olika organisationer. Goda kunskaper i svenska och engelska både muntligt och skriftligt är ett krav.   

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du är kommunikativ, strukturerad och resultatorienterad och du är bra på att skapa förtroende och utveckla långsiktiga relationer med ömsesidig nytta. Du trivs med att skapa resultat tillsammans med andra kollegor, men har också förmågan att arbeta självständigt. Du kan snabbt sätta dig in i nya och komplexa sammanhang och kan omsätta stora mängder idéer och information till konkreta resultat. Du har en god analytisk förmåga och hanterar situationer där du själv behöver hitta vägar framåt. Prestigelöshet och samarbetsförmåga är av stor betydelse för befattningen, liksom att ha en god vana att uttrycka sig skriftligt samt att göra muntliga föredragningar.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet från arbete med koordinering av strategisk samverkan mellan olika aktörer på nationell nivå är meriterande liksom erfarenheter av verksamhetsutveckling och innovationsstöd. Vi är särskilt intresserade av personer med erfarenhet av avtalshantering i samverkansprojekt av olika slag. Även kunskap och arbetslivserfarenhet av projektledning är meriterande, samt doktorsexamen och dokumenterat engagemang i frågor som rör forskningens förutsättningar.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Jenny Norqvist, tel. 018-4717054.

Välkommen med din ansökan senast den 30 mars 2023, UFV-PA 2023/844 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/844
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb