Uppsala universitet, Byggnadsavdelningen

Byggnadsavdelningen tillhör universitetsförvaltningen som är en stöd- och servicefunktion till universitetsledningen och kärnverksamheten, forskning och utbildning. Avdelningen ansvarar för allt från strategisk lokalplanering, om- och nybyggnadsprojekt, löpande lokaladministration, lokal- och tentamensbokning till arbete med miljöfrågor, fysisk arbetsmiljö och lokalvård.

Enheten för administrativt schemastöd och tentamensamordning hanterar b.la. den gemensamma tentamensamordningen vid universitetet. Det genomförs årligen ca 6,000 tentamenstillfällen med ca 150,000 bokade tentamensplatser.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som tentamenssamordnare medverkar du till att examinationer genomförs rättssäkert och att universitets riktlinjer för tentamen följs. Examination av studenter är en av universitets viktigaste uppgifter, och kvaliteten i examinationen är av största vikt för trovärdigheten i de betyg och examina som Uppsala universitet utfärdar.

Vidare kommer du att leda/bidra/samordna utvecklingsarbetet på enheten, bland annat kopplat till bemanningsfrågor såsom administration och schemaläggning av tentamensvakter. Du kommer att ansvara för att samordna och vidareutveckla utbildningsinsatser för tentamensvakter. Du är även delaktig vid rekrytering av tentamensvakter, samt ansvarar för enhetens fadderprogram för tentamensvakter. Du deltar aktivt i utvecklingen av nya administrativa system och arbetssätt. I anställningen ingår även arbetsuppgifter som tentamensvakt samt övriga vid enheten förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har:

  • Erfarenhet av administrativt arbete
  • Erfarenhet av arbete med tentamensverksamhet
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
  • Erfarenhet av planering av arbete och arbetsledning av grupper
  • Mycket goda kunskaper i svenska samt goda kunskaper i engelska språket, både i tal och skrift

Vi lägger stor vikt vid personliga lämplighet så som god samarbetsförmåga samtidigt som du är självgående och kan självständigt utföra alla moment/uppgifter. Du har hög ansvars- och servicekänsla, är noggrann och uppmärksam. Som person är du flexibel, relationsskapande, strukturerad och har förmåga att arbeta med flera olika arbetsuppgifter parallellt. Vidare är du stresstålig då det periodvis är arbetstoppar.

Önskvärt/meriterande i övrigt

  • Kännedom om Uppsala universitets riktlinjer för genomförande av skriftliga prov samt de paragrafer i högskoleförordningen som hanterar rättssäkerhet i samband med tentamen/examination
  • Goda kunskaper i universitets e-tentamenssystem Inspera 

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är 80 %. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: enhetschef Heléne Andersson, 018-471 7490

Välkommen med din ansökan senast den 15 februari 2023, UFV-PA 2023/507.

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/507
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-02-08
Sista ansökningsdag 2023-02-15

Tillbaka till lediga jobb