Uppsala universitet, Institutionen för ekologi och genetik

Institutionen för ekologi och genetik utlyser en forskartjänst i limnologi/akvatisk ekologi till programmet för limnologi.

Institutionen för ekologi och genetik är en internationell miljö med medarbetare och studenter från hela världen. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning i skärningspunkten mellan ekologi, evolution och genomik. Se vidare www.ieg.uu.se.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Projektbeskrivning
Projektet syftar till att förstå hur organismsamhällen, näringsvävar och ekosystemtjänster i fjäll/arktiska sjöar och vattendrag kommer att förändras i ett varmare klimat.

Arbetsuppgifter
Delta i datasammanställningar/analys och skrivandet av vetenskapliga artiklar inom projekt som berör ekologiska förändringar i arktiska sjöar och vattendraget, med partners i USA, Kanada, Danmark/Grönland, Norge och Sverige. Även kompletterande fältarbete i Sverige kan förekomma.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom limnologi, akvatisk ekologi eller motsvarande, med en profilering inom nordliga/arktiska ekosystem och deras näringsvävar. Dokumenterad erfarenhet av experimentella studier och arbete med stabila isotoper och/eller lipider inom näringsvävsforskning. Du ska vidare ha goda kunskaper av multivariat statistik, goda färdigheter i muntlig och skriftlig kommunikation på engelska, erfarenhet av fältarbete, samt ha ett giltigt körkort. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga och noggrannhet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Tidigare erfarenhet som postdoc är meriterande, liksom av arbete i fjällmiljö.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad t.o.m. 2023-12-31. Omfattning är 100 %. Tillträde 2023-08-25 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Lars Tranvik, lars.tranvik@ebc.uu.se.

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla: 1) innehålla CV med kontaktuppgifter, 2) examensbevis, 3) publikationslista, samt 4) ett följebrev med motivering till varför du är intresserad av tjänsten. Ansökan bör skrivas på engelska.

Välkommen med din ansökan senast den 22 juni 2023. UFV-PA 2023/375.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2023-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-25 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/375
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-06-09
Sista ansökningsdag 2023-06-22

Zurück zu Stellenangeboten