Uppsala universitet, Konstvetenskapliga institutionen

Konstvetenskapliga institutionen vid Uppsala universitet bedriver utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå samt forskning inom ämnesinriktningarna konstvetenskap, textilvetenskap och kulturvård på två orter, Engelska parken i Uppsala och Campus Gotland i Visby. För mer information, var god se institutionens hemsida: http://www.konstvet.uu.se/.

Avdelningen finns på Campus Gotland, ett internationellt campus mitt i världsarvsstaden Visby. Läs mer på avdelningens webbplats

Arbetsuppgifter
Undervisning på kursen Kulturarvspolitik och identitet samt handledning av examensarbeten i kulturvård.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som universitetslektor är den som avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskapliga kompetens, visat pedagogisk skicklighet och har de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl. Doktorsexamen i huvudområde som är relevant för arbetsuppgifterna är ett krav. Goda kunskaper inom området kulturarvspolitik och identitet. Erfarenhet av handledning på kandidatnivå. Erfarenhet av att undervisa på engelska.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad, 4 månader. Omfattningen är deltid, 50%. Tillträde 1 mars. Placeringsort: Visby.

Upplysningar om anställningen lämnas av: bitr. pref. Gustaf Leijonhufvud, gustaf.leijonhufvud@konstvet.uu.se, 018-471 8337

Välkommen med din ansökan senast den 10 februari 2023, UFV-PA 2023/355.

Om Campus Gotland: Uppsala universitet Campus Gotland erbjuder det bästa av två världar: det fullskaliga universitetets breda utbud och tyngd inom utbildning och forskning, och ett unikt småskaligt campus i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö. Campus Gotland utgör en knutpunkt för universitetets forskning och utbildning inom hållbarhet. Se hur det är att leva och bo på Gotland.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 230301
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/355
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-27
Sista ansökningsdag 2023-02-10

Tillbaka till lediga jobb