Uppsala universitet, Juridiska institutionen

Juridiska fakulteten i Uppsala är Nordens äldsta juridiska fakultet och fanns redan när universitetet grundades år 1477. Här finns en utbyggd och väl ansedd grundutbildning och forskarutbildning. Vid fakulteten finns Juridiska institutionen, där omkring 200 personer har sin anställning.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet

Arbetsuppgifter
I anställningen ingår undervisning (inklusive handledning och examination) på juristprogrammets Terminskurs 6 samt kursutveckling och viss administration. Undervisningen gäller allmän och speciell förvaltningsrätt men även undervisning i folkrätt och EU-rätt kan förekomma. Till arbetsuppgifterna hör att följa utvecklingen inom dessa ämnesområden samt att bidra till utvecklingen av undervisningsmaterialet. I övrigt arbetsuppgifter enligt lokalt kollektivavtal.

Kvalifikationskrav
Juristexamen. Administrativ skicklighet genom förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt samt genom förmåga att ange och hålla tidsramar. Arbetet sker i hög grad i lärarlag som arbetar tillsammans under hela terminen och vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet inklusive förmåga att samarbeta. Det är nödvändigt att kunna genomföra undervisning på svenska.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Tidigare erfarenhet av undervisning inom de ämnesområden som ingår i Terminskurs 6 samt erfarenhet av problembaserat lärande samt av examination är meriterande. 

Om anställningen 
Anställningen är ett tidsbegränsat vikariat på upp till 6 månader. Omfattningen är 100 %. Tillträde 2023-01-09 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Kursföreståndare Santa Slokenberga e-post: santa.slokenberga@jur.uu.se och Mosa Sayed e-post: mosa.sayed@jur.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 13 december 2022, UFV-PA 2022/4400.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230109
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4400
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-23
Sista ansökningsdag 2022-12-13

Tillbaka till lediga jobb