Uppsala universitet, Institutionen för organismbiologi

Vid institutionen för organismbiologi bedriver vi undervisning och forskning om evolution, utveckling och funktion på organismnivå. För mer information se www.iob.uu.se. Den utlysta tjänsten är placerad vid avdelningen för Jämförande fysiologi, i professor Åsa Mackenzies forskargrupp.

Övergripande beskrivning: Den nu utlysta forskartjänsten är tillgänglig i Åsa Mackenzies forskargrupp där forskningen är fokuserad på hjärnans basala ganglier, särskilt den subtalamiska kärnan som är välkänd för sin roll i viktiga funktioner såsom motoriska, affektiva och associativa processer. Vår forskning är inriktad på att förstå och lösa neurobiologiska frågeställningar kring hur den subtalamiska kärnan agerar i dessa olika funktioner. Frågor såsom vilka nervceller reglerar motoriken och vilka är involverade i andra funktioner såsom uppmärksamhet och emotioner? Vi använder transgena och optogenetiska metoder för att åstadkomma hög precision i studier av hur nervceller och deras signaleringsvägar i hjärnan reglerar olika beteenden.

Besök gärna vår hemsida för mer information: https://www.iob.uu.se/forskning/jamforande-fysiologi/mackenzie-labb

Arbetsuppgifter: Bedriva forskning med fokus på de basala ganglierna; nervkretsanalys genom tillämpning av transgena och optogenetiska metoder. Planera, genomföra och organisera laborativ verksamhet inom forskargruppens fokusområde, inklusive smådjurskirurgi, beteendeanalyser, histologiska analyser samt farmakologi och djurhållning. Undervisning på kandidat och masternivå, tex föreläsning, samt handledning av studenter inklusive forskarstuderande.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen inom medicinsk eller farmaceutisk vetenskap eller motsvarande med inriktning mot neurobiologi eller farmakologi. Erfarenhet av viral-genetiska experiment in vivo, inklusive optogenetik och transgena metoder är ett krav. Erfarenhet av stereotaxisk procedur och jugularkateter for långtidsadministrering av farmaka, liksom mikrodialys och HPLC. Erfarenhet av beteendeanalys i gnagare med inriktning mot motorik samt affektiva och kognitiva tester. FELASA-certifikat eller motsvarande och certifikat att använda experimentella virus säkerhetsklass II. Erfarenhet av högskoleundervisning i neurobiologi både på grundkursnivå och handledning på forskarutbildningsnivå. Flytande i det engelska språket, både i skrift och tal, samt erfarenhet av att författa vetenskapliga publikationer på god engelska.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper såsom kommunikations-och samarbetsförmåga, förmåga att arbeta självständig och i grupp, samt vetenskaplig mognad och kvalitet.

Meriterande: God erfarenhet av följande mjukvaraprogram eller motsvarande: Photoshop/GIMP, Word, Inkscape, ImageJ samt statistikprogram som Prism. Molekylärbiologi såsom PCR, mikroRNA-analys.

Genomgången pedagogisk utbildning för handledning på forskarutbildningsnivå. Postdoc-erfarenhet inom neurobiologisk forskning.

Erfarenhet av handledning av forskarstuderande.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2022-01-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas alternativt.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Åsa Mackenzie, asa.mackenzie@ebc.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 17 maj 2020, UFV-PA 2021/1718.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2021/1718
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-04-29
Sista ansökningsdag 2021-05-17

Tillbaka till lediga jobb