Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a. cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 420 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 345, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan.

Arbetsuppgifter: Personen som erhåller tjänsten kommer att arbeta med utveckling och tillämpning av nya metoder för att mäta funktionen av det medfödda immunförsvaret. Tjänsten kommer att innebära arbete från preklinisk metodutveckling till validering och tillämpning i patientprover. Projektet kommer att bedrivas i en aktiv och dynamisk forskningsmiljö i professor Bo Nilssons forskargrupp på Rudbecklaboratoriet och Inst. för immunologi, genetik och patologi. Pågående projekt i forskargruppen undersöker bland annat hur det medfödda immunförsvaret bidrar till inflammation och blodproppsbildning och hur avstötningen av transplanterade organ kan förhindras. Arbetsuppgifterna kommer att bestå av utveckling, validering och tillämpning av nya analysmetoder. Tekniker som kommer att användas är bland annat ELISA och automatiserad kapillärelektrofores med immunodetektion. Tjänsten kommer att inkludera arbete med cellodling och uttryck av rekombinanta komplementproteiner i cellinjer, samt framrening och funktionstestning av dessa.

Kvalifikationskrav: För tjänsten krävs relevant högskoleexamen såsom biomedicinsk analytiker eller examen från molekylärbiologi-, biomedicin- eller civilingenjörsprogrammet. Vi söker en mycket motiverad och driven person som precis har avslutat sina studier eller har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga färdigheter såsom flexibilitet, kommunikations- och samarbetsfärdigheter, förmåga att arbeta självständigt samt organisationsförmåga.

Meriterande: Erfarenheter av utveckling av ELISA-metoder och hantering av kliniska prover samt av cellodling och framrening av rekombinanta proteiner är meriterande.
Mycket goda egenskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökan ska innehålla:

  • personligt brev (max 2 sidor)
  • CV
  • vidimerad kopia av examensbevis
  • kontaktuppgifter till 2 referenspersoner

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-09-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2021-08-30.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Oskar Eriksson, oskar.eriksson@igp.uu.se. 

Välkommen med din ansökan senast den 9 juli 2020, UFV-PA 2020/2224.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-09-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/2224
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-06-18
Sista ansökningsdag 2020-07-09

Tillbaka till lediga jobb