Uppsala universitet, Centrum för genusvetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Centrum för genusvetenskap inrättades 2003 som en universitetsgemensam enhet med ett tvärvetenskapligt verksamhetsuppdrag med inriktning mot genusforskning. Vi är placerade inom vetenskapsområdet för humaniora och samhällsvetenskap, historisk-filosofiska fakulteten men vi arbetar med alla vetenskapsområden. Hos oss finns ett trettiotal forskare och vi har utbildning på både grund- och avancerad nivå, samt forskarutbildning. Läs mer om Centrum för genusvetenskap på http://www.gender.uu.se

Som HR-generalist vid Centrum för genusvetenskap är du en del av universitetets HR-funktion och samarbetar med HR-avdelningen vid universitetsförvaltningen. Det pågår olika utvecklingsprojekt inom HR-funktionen där du har möjlighet att delta. Du får även ta del av ett brett utbud av kompetensutveckling i HR-avdelningens regi.

Arbetsuppgifter: Som HR-generalist hos oss ger du ett brett och kvalificerat konsultativt HR-stöd utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Du kommer att arbeta i vårt administrativa team men även i samarbete med andra kollegor på institutionen. Detta innebär ett stimulerande och varierande arbete. Du arbetar inom hela HR-området med rekrytering, anställningsvillkor, arbetsrätt, arbetsmiljö, rehabilitering och omställning. Det är viktigt att du håller dig uppdaterad om gällande lagar, regler, förordningar, kollektivavtal, processer och rutiner. Du handlägger, utreder och driver ärenden inom hela HR-området. I arbetet ingår HR-administration så väl som andra administrativa arbetsuppgifter.

Kvalifikationer: Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller med motsvarande utbildning och erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Du har goda datorkunskaper och datorvana samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som engelska. Som person behöver du vara utåtriktad och ha lätt att kommunicera. Du är serviceinriktad, ansvarstagande, noggrann, initiativrik, lyhörd och problemlösningsorienterad. Arbetet kräver förmåga att möta arbetstoppar. Organisatorisk förmåga samt förmåga att prioritera är också viktiga egenskaper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom mycket god samarbetsförmåga samt ett flexibelt och självgående arbetssätt.

Önskvärt/meriterande: Erfarenhet av personalarbete inom universitetsvärlden och kunskap om de specifika lagar och regler som tillämpas där. Vana vid Primula (web och klient), MyNetWork, W3D3.

Centrum för genusvetenskap har ett aktivt och kontinuerligt arbete för att främja Lika villkor och ett långsiktigt mål att öka mångfald på arbetsplatsen.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 1 September 2020 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 50 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Helena Wahlström Henriksson, föreståndare, tel: 018-471 7298

Välkommen med din ansökan senast den 27 april 2020, UFV-PA 2020/1115.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde September 2020
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2020/1115
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-26
Sista ansökningsdag 2020-04-27

Zurück zu Stellenangeboten