Uppsala universitet, Institutionen för organismbiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Vid institutionen för organismbiologi bedriver vi undervisning och forskning om evolution, utveckling och funktion på organismnivå. För mer information se www.iob.uu.se.

Vi söker en projektassistent 50 % för ett vikariat i 6 månader hos Genome Engineering Zebrafish Facility, ScilifeLab. 

Arbetsuppgifter: Som projektassistent hos Genome Engineering Zebrafish Facility, ScilifeLab är du ansvarig för den dagliga skötseln av Zebrafiskarna. Detta innefattar matning, underhåll av vattenlevande system, kontroll av vattenkvalitén och hälsokontroller av Zebrafiskarna. Arbetet innefattar också att hantera fiskavel och upprätthålla lämpliga register. Andra arbetsuppgifter som kan bli aktuella är fenotypiska studier och grundläggande arbete med mikroskop. Vissa arbetsuppgifter kan ibland vara fysiskt krävande. Helgarbete kan vid behov förekomma. Kandidaten kommer att arbeta nära andra personer som använder facilitet och vara behjälplig när det behövs. 

Kvalifikationskrav: Gymnasieexamen eller andra erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. Vi söker kvalificerade och motiverade kandidater med intresse för djurs hälsa och välfärd med tidigare erfarenhet av att arbeta med Zebrafiskar eller andra vattenlevande modellorganismer samt med utfodring för plankton.

Har ett bra bemötande och god samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta både självständigt och i grupp är ett krav. Initiativförmåga och ett strukturerat arbetssätt är viktigt i denna tjänst. Som person är du effektiv, noggrann och angelägen om att utveckla arbetet. Vi värdesätter ett serviceinriktat arbetssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetet kräver goda engelska språkkunskaper.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Gymnasieutbildning i biologi och/eller kemi.
Kurser i hållande av försöksdjur, fisk och lagstiftning, etik i djurskötsel samt läran om 3R eller likvärdigt.

Ansökan bör innehålla ett brev som beskriver dig själv och relevant erfarenhet, cv, kopior på examensbevis och intyg. Kontaktinformation till minst 2 referenser. 

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-04-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Vikariat t.o.m. 2020-09-30. 

Anställningens omfattning: 50%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Beata Filipek Gorniok, e-post ebc_zf@ebc.uu.se 

Välkommen med din ansökan senast den 26 mars 2020, UFV-PA 2020/877.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-09-30
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2020-04-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/877
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-12
Sista ansökningsdag 2020-03-26

Zurück zu Stellenangeboten