Uppsala universitet, Institutionen för kemi - BMC

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för kemi - BMC är belägen inom Biomedicinskt Centrum i Uppsala. Vid institutionen bedrivs huvudsakligen forskning inom biokemi, organisk kemi och analytisk kemi. Forskningen är fokuserad kring frågeställningar rörande katalys, molekylär igenkänning och komplexa molekylära systems struktur och dynamik, samt samband mellan förekomst av kemiska substanser och biomolekyler vid olika sjukdomstillstånd.

Institutionens forskning drar nytta av närheten till övriga kemigrenar, samt växelverkar med biomedicin, farmaci, fysik och materialvetenskap. Forskare med specialistkompetens inom biofysikaliska metoder för interaktionsanalyser driver verksamhet inom SciLifeLab, delar av en nationell infrastruktur för forskning inom livsvetenskap. Den kreativa och forskningsintensiva miljön bidrar till såväl brett kunnande som spetskompetens.

Kamerlingruppen utlyser härmed en tjänst som projektsamordnare i vår forskargrupp.

Vi är ett internationellt och interdisciplinärt team av dedikerade forskare med olika bakgrund, som tillsammans studerar biokemiska problem. Vi studerar enzymevolution och strukturfunktiondynamikförhållanden i biokemiska system och grundläggande problem inom fysikalisk organisk kemi, med hjälp av ett brett urval av beräknings(bio)kemiska metoder. Vi är även inblandade i metodutveckling för beräkningsbiokemi. Vår forskning är finansierad av flera källor, inklusive Vetenskapsrådet och Knut och Alice Wallenberg Stiftelsen. Fokus ligger på användning av beräkningsverktyg för att kunna förstå och styra evolutionen av nya enzymfunktioner, såsom rollen för ligandbindning och konformationsförändringar i enzymkatalys. Mer detaljer om vårt team och våra forskningsintressen hittar du på vår hemsida: http://www.kamerlinlab.com . Projektsamordnarens roll i gruppen kommer att vara att ge stöd i både forskning och administrativt vad gäller projekt-, ekonomi- och rekryteringshantering. Därför är erfarenheter inom både  forskning och administration nödvändiga för denna roll.

Arbetsuppgifter:

  • Bistå vid utarbetandet och rapporteringen av ansökan av forskningsanslag
  • Bistå med forskningskommunikation, till exempel inom tredje uppgiften.
  • Hjälpa till med planering och genomförande av vetenskapliga möten och större konferenser
  • Hjälpa till att samordna gruppmedlemmarnas forsknings- och utbildningsaktiviteter
  • Bistå som kontaktperson för gruppmedlemmar i administrativa frågor
  • Hjälpa till med gruppfinansiell planering i samarbete med gruppledaren och ekonomiadministrationen
  • Hjälpa till i HR-frågor i samarbete med gruppledaren och HR.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen inom ett naturvetenskapligt ämne, helst inom biokemi, biologisk kemi, beräkningskemi eller motsvarande område, för att kunna integreras med gruppens forskningsområden. Erfarenhet av liknande roll inom forskningsprojektledning och administration är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper. I detta fall lägger vi särskild vikt på förmågan att arbeta som en del av ett team och en positiv inställning till rörlighet. Den sökande kommer att vara ansvarig för projekt- och administrativ ledning för en stor forskargrupp, därmed krävs förmågan att arbeta självständigt och att ta ansvar.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av ekonomi- och HR-frågor är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Lynn Kamerlin (lynn.kamerlin@kemi.uu.se, +46 18 471 4423).

Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2020, UFV-PA 2020/83.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/83
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-01-28
Sista ansökningsdag 2020-02-28

Zurück zu Stellenangeboten