Uppsala universitet, Institutionen för cell- och molekylärbiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Positionen finns tillgänglig inom Sebastian Deindls forskargrupp (www.deindl-lab.com) som är ett internationellt forskarteam vilka erbjuder en stimulerande miljö för forskare med ett genuint intresse för att hantera viktiga biologiska frågor. Inom ramen för ett ERC-startbidrag undersöker vi de molekylära mekanismerna för kromatinremodellering (för en översikt, se Bowman och Deindl, Science 2019) med hjälp av ett mycket tvärvetenskapligt förhållningssätt som kombinerar avancerad singel-molekyl fluorescensavbildning (se till exempel, Sabantsev et al., Nature Communications 2019; Deindl et al., Nature 2014 and Cell 2013) med en rad biofysiska, strukturella och biokemiska tekniker.  

Vi befinner oss vid SciLifeLab och Institutionen för cell-och molekylärbiologi (ICM) vid Uppsala universitet, en av de mest internationella, tvärvetenskapliga och framgångsrika forskningsavdelningarna inom molekylära biovetenskaper i Europa. Läs mer på http://www.icm.uu.se.

Arbetsuppgifter: Tjänsten innefattar utförandet av biofysiska studier i mekanismer i kromatin-associerade komplex med hjälp av singel-molekyl avbildningsmetoder, tillsammans med kompletterande biofysiska och biokemiska tekniker. Flera spännande projekt finns tillgängliga och kan skräddarsys efter individuella intressen och expertis. Som postdoktor i detta projekt kommer du få tillgång till specialbyggda ’state-of-the-art’ två-och tre-färg singel-molekyl FRET mikroskop, utmärkta resurser, infrastruktur och få stöd samt arbeta nära med andra forskare som är internationella ledare inom sina forskningsområden.

Kvalifikationskrav: För anställning som postdoktor ska du ha doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom biofysik/fysik, fysikalisk kemi eller liknande ämne som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. Du har stor expertis inom singelmolekylär biofysik och avancerad fluorescensmikroskopi. Vidare ska du även ha erfarenhet av programmering med exempelvis Python samt erfarenhet av arbete med Matlab.

Då positionen är belägen i en internationell miljö är flytande färdigheter i det engelska språket, både i tal och skrift, en förutsättning. Stor vikt även kommer att läggas vid personliga färdigheter såsom kommunikations- och samarbetsfärdigheter, förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp, samt vetenskaplig mognad och kreativitet.

Din doktorsexamen ska ha avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan examen vara äldre än tre år. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer etc. 

Meriterande i övrigt: Färdigheter i laborativt arbete inom biokemi och en bakgrund i kromatinbiologi anses som meriterande.

Ansökan: Din ansökan bör vara skriven på engelska och innehålla:

  • Ett brev som beskriver dig själv, dina forskningsintressen och varför just du ska erbjudas tjänsten (max 1 sidan)
  • CV som innehåller din utbildning samt andra relevanta meriter och kunskaper utifrån kvalifikationerna. Lista på dina skrifter eller publikationer.
  • Kopior av doktorsexamen och certifikat
  • Kontaktinformation från tre tidigare handledare eller liknande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i två år enl centralt kollektivavtal.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Martha Schattenhofer (martha.schattenhofer@icm.uu.se), för administrativa frågor Hr-generalist Frida Österdahl, tel. 018-471 4416, frida.osterdahl@icm.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 10 februari 2020 , UFV-PA 2019/4672.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4672
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-01-14
Sista ansökningsdag 2020-02-10

Zurück zu Stellenangeboten