Uppsala universitet, Institutionen för lingvistik och filologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Institutionen för lingvistik och filologi bedriver forskning och utbildning i ett antal olika språk och språkrelaterade ämnen och utgör en internationell miljö. Institutionens verksamhet täcker många av de klassiska och samtida språken och kulturerna i stora områden av Europa, Asien och Afrika, samt datorlingvistik och lingvistik. Utbildning erbjuds på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå

Arbetsuppgifter: Anställningen avser assistenttjänstgöring inom projektet DECRYPT: Avkodning av hemliga manuskript. I arbetsuppgifterna ingår transkription av hemligt kodade manuskript och därtill hörande nycklar, vidareutveckling av standarder för transkriptioner av olika symbolsystem, samt analys och dokumentation.

Kvalifikationer: Kandidatexamen i språkteknologi eller motsvarande samt tidigare erfarenhet av arbete med historiska manuskript i allmänhet och transkriptioner i synnerhet samt goda programmeringskunskaper i Python är ett krav.

Ansökan: CV inkl. tidigare erfarenhet av arbete som kan vara av relevans för anställningen. Kopia på kursbetyg.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2020-01-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t o m 2020-06-30.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: projektledaren Beáta Megyesi Beata.Megyesi@lingfil.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 9 december 2019, UFV-PA 2019/3555. 

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3555
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-25
Sista ansökningsdag 2019-12-09

Zurück zu Stellenangeboten