Uppsala universitet, Institutionen för neurovetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Vid institutionen för Neurovetenskap arbetar ca 400 forskare, lärare, doktorander och administratörer med olika neurovetenskapliga inriktningar. Via olika utbildningsprogram och kurser, både på grund-, avancerad och forskarnivå, sprider vi dessa kunskaper till en lång rad blivande yrkesspecialister – till exempel läkare, fysioterapeuter, logopeder, sjuksköterskor och biomedicinska forskare.

Arbetsuppgifter: Som ekonom kommer du ha ansvar för ekonomiarbetet vid institutionen. Du kommer bland annat att arbeta med budget- och bokslutsarbete, redovisning och att löpande följa upp ekonomi och resultat mot budget. Du kommer att bistå forskare vid ansökningar, hantera externa bidrag samt arbeta med uppföljning och redovisning av dessa. I arbetet ingår löpande ekonomiarbete samt att ge råd och stöd till verksamheten i redovisningsfrågor. Du ska också kunna ge stöd till ledning med kalkyler, analyser, uppföljning och arbeta med upprätthållande och skapande av nya rutiner. Du kommer att ingå i ett arbetslag där du tillsammans med kollegor arbetar med institutionens ekonomi. Som ekonom kommer du delvis arbeta med mer övergripande och samordnande ekonomiarbetsuppgifter. I dina arbetsuppgifter kan även allmänna administrativa arbetsuppgifter ingå som är normalt förekommande vid institutionen.

Kvalifikationskrav: Högskoleexamen med inriktning mot redovisning eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Flerårig erfarenhet av ekonomiadministrativt arbete. God erfarenhet av redovisning och ekonomistyrning samt bokslutsarbete, gärna i en stor organisation och med offentlig verksamhet. Mycket goda kunskaper i Excel och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som engelska är ett krav. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och anser att det är viktigt att du har god analytisk förmåga, intresse av att löpande uppdatera dig inom det egna arbetsområdet, samt att du tycker om att arbeta med människor och ge stöd i ekonomiska frågor. Egenskaper såsom god samarbets- och initiativförmåga, god förmåga till självständighet och strukturerat arbete samt ansvarskänsla är viktiga för detta arbete.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av motsvarande arbete och kunskap om gällande regelverk inom högskoleområdet. Erfarenhet av ekonomisystemet  Raindance är en merit.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Övrigt: Intervjuer sker löpande under utlysningstiden. 

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Chefsadministratör Lena Karlsson 018-471 46 94, lena.karlsson@neuro.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 10 januari 2020, märk ansökan UFV-PA 2019/3857.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3857
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
Publicerat 2019-11-14
Sista ansökningsdag 2020-01-10

Zurück zu Stellenangeboten