Uppsala universitet, Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologi (IMBIM) vid Uppsala Universitet utgör en bred internationell miljö för forskning och undervisning. Institutionens forskning bedrivs inom tre samverkande och delvis integrerade sektioner; cancer, infektioner och försvar samt genetik och genomik. En närmare beskrivning finns på http://www.imbim.uu.se/forskningsomraden/.

Arbetsbeskrivning: Innehavaren av tjänsten kommer att delta i ett forskningsprojekt finansierat av Wallenbergstiftelsen och Vetenskapsrådet som bland annat syftar till att undersöka hur nya gener och proteiner uppstår och utvecklas över tiden. Specifikt kommer forskaren att undersöka om och hur bakterier genom genfusioner kan generera nya funktioner. Ett annat projekt involverar studier av membranvesiklar och deras roll för interaktioner mellan olika bakteriearter. Viss undervisning kan ingå.

Kvalifikationer: Doktorsexamen inom mikrobiologi, genetik, evolutionsbiologi eller molekylärbiologi. Flerårig dokumenterad kunskap i bakteriell genetik och fysiologi samt experimentell evolution. Mycket goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt. Kandidaten förväntas ta egna initiativ och driva projektet framåt, men även samverka med gruppens övriga medlemmar samt nationella och internationella samarbetspartners. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, såsom noggrannhet, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Ansökan: Ansökan som bör skrivas på engelska, mottages via Uppsala universitets ansökningsportal och förväntas innehålla i) CV, ii) ett brev som beskriver kandidatens bakgrund, forskningsintresse och motivation till att söka den utlysta befattningen, iii) publikationslista, iv) examensbevis/doktorsavhandling och v) kontaktuppgifter för referenspersoner.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-11-30 med eventuell möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Dan Andersson, dan.andersson@imbim.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 9 december, 2019, UFV-PA 2019/3969.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3969
Facklig företrädare
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-25
Sista ansökningsdag 2019-12-09

Zurück zu Stellenangeboten