Uppsala universitet, Studentavdelningen, Antagningsenheten

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Antagningsenheten är en enhet inom Studentavdelningen och har det övergripande ansvaret för universitetets antagning till utbildning på grund- och avancerad nivå. Vid enheten finns 19 anställda. Stipendiegruppen omfattar tre personer.

Arbetsuppgifter:
Arbetet inom stipendiegruppen innebär bland annat följande:
Att gemensamt med övriga inom stipendiegruppen
- hantera inkomna ansökningar
- göra bedömningar och prioriteringar av ansökningar
- handlägga ärenden som rör stipendiater
- dokumentera och diarieföra beslut
- göra kontroller och utbetalningar
- ge information, råd och praktiskt stöd till bedömare av stipendier
- registervård i stipendiesystemet
- delta i vidareutvecklingen av stipendiesystemen
- informera studenter, anställda och allmänhet om stipendier vid Uppsala universitet.  

Kvalifikationskrav:
Vi söker dig med relevant akademisk examen alternativt motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig, samt god erfarenhet av handläggning, gärna inom högskolesektorn. Du har erfarenhet av att arbeta självständigt såväl som i grupp. Du har goda, allmänna datakunskaper samt mycket god förståelse av det svenska språket. Vidare kan du uttrycka dig väl på svenska och engelska både i tal och i skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som analytisk förmåga, noggrannhet och organisationsförmåga. Du ska också vara bra på att samarbeta, vara serviceinriktad och kunna informera och ge råd inom arbetsområdet. Du bör också klara av hög arbetsbelastning och att arbeta mot tidsgränser.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Kännedom om universitetets utbildningar och organisation är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet från administrativt arbete samt erfarenhet av arbete i handläggnings-/beslutssystem. Du bör även ha intresse för att vidareutveckla administrativa rutiner.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Anställningsform: tillsvidare, provanställning kan tillämpas

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av gruppchef Lou Lagusson, tel 018-471 1702, e-post lou.lagusson@uadm.uu.se eller enhetschef  Cecilia Marklund 018- 471 7288, e-post cecilia.marklund@uadm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 5 mars 2019, UFV-PA 2019/380

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/380
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-02-12
Sista ansökningsdag 2019-03-05

Zurück zu Stellenangeboten