Uppsala universitet, Universitetsförvaltningen, Kommunikationsavdelningen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Vi söker en översättare till engelska, med placering på kommunikationsavdelningen, enheten för press och redaktion. Översättaren ingår i en enhet på 12 personer som arbetar med innehåll i universitetsövergripande pappersburna och digitala kanaler. Vid enheten finns sedan tidigare en heltidsanställd översättare.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta med översättning av prioriterade dokument, främst styrdokument på universitets-, områdes- eller fakultetsövergripande nivå. Informationstexter på universitetets intranät förekommer också, samt översättning av universitetets personaltidning. Du kommer att använda CAT-verktyget memoQ och samarbeta nära med enhetens nuvarande översättare.

Din organisatoriska placering blir kommunikationsavdelningen, enheten för press och redaktion.

Kvalifikationskrav:

Akademisk examen som arbetsgivaren bedömer relevant i sammanhanget. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på i första hand engelska och även på svenska. Du skriver engelska på modersmålsnivå och förstår mycket avancerade svenska texter. Du har minst tre års dokumenterad erfarenhet av översättning från svenska till engelska.

Du ska vara kvalitetsmedveten, van att arbeta i team samt resultat- och målinriktad. Du ska gilla språkliga utmaningar oavsett typ av texter och ska kunna anpassa stilen till genren och målgruppen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som t ex god samarbetsförmåga, lyhördhet, noggrannhet och vana att arbeta under tidspress.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Erfarenhet av översättningar inom universitet/högskolan och av administrativa texter. Erfarenhet av CAT-verktyg, helst memoQ.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Efter överenskommelse.

Anställningsform: Allmän visstidsanställning, i ett till två år enligt överenskommelse.

Anställningens omfattning: 50-100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Översättare Timothy Chamberlain, timothy.chamberlain@uadm.uu.se

och enhetschef Anneli Waara, anneli.waara@uadm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 8 januari 2018, UFV-PA 2018/4186.

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/4186
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-11-29
Sista ansökningsdag 2019-01-08

Zurück zu Stellenangeboten