Uppsala universitet, Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Projektbeskrivning: Innehavaren av denna tjänst kommer att arbeta i en forskargrupp vid Uppsala universitet, primärt inom ENABLE, ett kollaboativt europeiskt projekt som handlar om utveckling av ny antibiotika. ENABLE har stöd från EU’s IMI (Innovative Medicines Initiative) programmet New Drugs 4 Bad Bugs. Syftet med ENABLE är att utveckla nya antibiotika som är verksam mot Gram-negativa bakterier. Vi arbetar på flera utvecklingsprojekt samtidigt och i olika utvecklingsfaser.

Arbetsuppgifter: Mikrobiologiska tester på nya föreningar, selektion och genomisk analys av resistenta mutanter, utveckling av nya bakteriestammar samt projektledning. Kandidaten förväntas också vara involverad i de teoretiska delarna av projekt genom att inrätta nya testbara hypoteser baserade på resultat som uppnåtts inom ramen för projektet. Arbetsuppgifterna inkluderar handledning av studenter samt att bistå till skötseln av laboratoriet. Viss undervisning kan ingå.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen inom mikrobiell molekylärbiologi eller bakteriegenetik. Flerårig dokumenterad erfarenhet och kunskap inom både klassiska och molekylära metoder inom bakteriegenetik och bakteriefysiologi. Krav på mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Du måste kunna arbeta både självständigt och i samarbete med andra. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet såsom flexibilitet, samarbetsförmåga och ansvarskänsla.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 1 februari 2019 dock längst t.o.m. 31 januari 2020, med eventuell möjlighet till förlängning.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar lämnas av Diarmaid Hughes, e-post diarmaid.hughes@imbim.uu.se, tel 018-471 4507.

Välkommen med din ansökan senast den 19 november 2018, UFV-PA 2018/3854.

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3854
Kontakt
  • Professor Diarmaid Hughes, diarmaid.hughes@imbim.uu.se
Facklig företrädare
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
Publicerat 2018-11-08
Sista ansökningsdag 2018-11-19

Zurück zu Stellenangeboten